18 copii diagnosticaţi cu coronavirus se află internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Cei mai mici dintre pacienţi au doar câteva luni.
Medicul Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală, spune că majoritatea copiilor care ajung de urgență la spital sunt confirmați ulterior cu COVID-19, informează rtv.ro.
Focar de coronavirus la Spitalul Grigore Alexandrescu
„Ieri la UPU au fost 18 copii COVID pozitivi simptomatici, din care s-au internat 10 pe secţiile de pediatrie. Toate secţiile au saloane cu copii pozitivi COVID. Predomină vârsta mică. Vorbim în principal de secţiile de pediatrie, 4 secţii, pe secţia de chirurgie nu avem copii internaţi cu COVID”
„Pe fiecare secţie sunt 25 de paturi, cam 4-5-6 sunt ocupate de pacienţi cu coronavirus. Copiii diagnosticaţi cu COVID sunt de toate vârstele, cei mai mici au câteva luni. Au tuse, febră, disfonie, adică răguşeală. Se internează cu laringită, deshidratare, bronşiolite, pneumonii. Predomină coronavirusul şi rinovirusul”
a explicat pentru News.ro Dr. Raluca Alexandru.
Conform celor mai recente date făcute publice de Ministerul Sănătăţii, un număr de 11.226 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în perioada 11-17 septembrie, cu 4.055 mai multe decât în intervalul precedent.
Numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 în prezent este de 967.
Covid-19 a revenit în România
Potrivit autorităților, mai multe spitale din țară au anunțat că au limitat accesul persoanelor neautorizate pe unele secții.
Astfel, niciun aparținător nu va mai putea intra în secțiile de terapie intensivă, neonatologie, oncologie și pediatrie. De asemenea, și programul de vizitare s-a redus la doar două ore pe zi.
Măsurile au fost luate pentru a limita răspândirea virusului în spital, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică.
Persoanele care au rude internate în spitalele din țară susțin că noile reguli nu îi sperie foarte mult, ba chiar sunt obișnuiți din perioada pandemiei să folosească masca și halatul de protecție.
De asemenea, sunt de părere că cel mai important este ca bolnavii să fie tratați corespunzător și să fie protejați de microbii aduși din exteriorul spitalului.
OMS cere Chinei acces nerestricţionat pentru a stabili originea Covid-19
Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a solicitat Beijingului să pună la dispoziţia organizaţiei sale mai multe informaţii cu privire la originile COVID-19 şi a anunţat că OMS este gata să trimită o a doua echipă pe teren în China pentru a aduna probe, conform unui material publicat duminică de Financial Times, transmite Reuters.
„Facem presiuni asupra Chinei pentru a ne oferi acces nerestricţionat şi solicităm şi altor ţări să aducă în discuţie această chestiune în cadrul întrunirilor bilaterale şi să-i ceară Beijingului să coopereze”,
a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Declaraţiile şefului OMS sunt făcute în contextul în care autorităţile sanitare şi companiile farmaceutice din diferite părţi ale lumii se întrec pentru a produce şi pune la dispoziţie vaccinuri adaptate la noile variante ale coronavirusului ce a fost identificat pentru prima oară în decembrie 2019 în oraşul Wuhan.