Dacă îți plac ouăle ochiuri la micul dejun, rețeta de ou prăjit în pâine va fi pe placul tău. Chiar dacă poți prăji pâinea separat, cu ajutorul prăjitorului, va avea alt gust preparată la tigaie, împreună cu oul.
Ouăle sunt cele mai populare alimente care pot fi preparate pentru micul dejun. Le poți fierbe moi sau tari, sau le poți poșa în apă clocotită cu oțet și sare. Le mai poți prepara sub formă de ochi, la tigaie, sub formă de omletă sau de jumări. Sunt gustoase în toate variantele.
Ou prăjit în pâine – Ingrediente
- 3 ouă
- 3 felii de pâine
- 1 lingură de ulei sau unt
- sare și piper
- ceapă verde pentru decor
- roșii cherry pentru servit.
Mod de preparare
Pentru că rețeta se prepară într-un timp foarte scurt, este indicat să aduni de la început pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare.
Pe post de ustensile, ai nevoie de o tigaie cu capac din sticlă, de un tocător și un cuțit, dar și de un platou sau o farfurie pe care așezi ouăle după preparare.
Deoarece ouăle în pâine sunt delicioase calde, pregătește mai întâi ingredientele cu care le servești. Clătește roșiile și lasă-le la scurs, clătește ceapa verde și toac-o în rondele. Poți folosi și usturoi verde sau leurdă, dacă îți plac aceste ingrediente.
Cum prepari ou prăjit în pâine
Mai întâi, vei pregăti feliile de pâine, pe care le așezi pe tocător și cu vârful cuțitului decupezi un pătrat sau un cerc din interiorul lor. Decupezi din ele astfel încât acolo să încapă oul.
Apoi, unge o tigaie cu puțin ulei și rumenește ușor feliile de pâine pe o parte. Dacă ai o tigaie mai mare le poți rumeni pe toate odată, iar dacă nu, vei prepara câte o felie de pâine pe rând.
Întoarce feliile de pâine cu partea rumenită în sus. Sparge câte un ou în interiorul feliilor de pâine și așază capacul pe tigaie.
Setează flacăra la intensitate medie spre mare și lasă ouăle să se prepare în pâine până când albușurile sunt bine închegate, iar gălbenușurile rămân moi.
Scoate feliile de pâine cu ouăle în interior pe un platou, folosind o spatulă de tort sau o spumieră de silicon. Presară peste ele sare și piper, precum și ceapa verde tocată anterior sau poți opta pentru verdeața preferată. Le poți servi cu roșii proaspete sau cu brânzeturi.