Ce greșim când nu slăbim. Principalele motive care împiedică topirea grăsimii

ce-gresim-cand-nu-slabim

foto florinabadea.ro

Primăvară înseamnă haine mai subțiri, mișcare mai multă și cură de slăbire.Toată lumea are câteva kilograme în plus de care vrea să scape. Ne modificăm alimentația, adoptăm obiceiuri sănătoase și, cu toate acestea, nu avem niciun rezultat. Ce greșim când nu slăbim? Iată principalele motive care împiedică topirea grăsimii.

Pentru cei mai multi dintre noi, procesul de slăbire este unul cu multe piedici și destul de greu. Internetul abundă de informații, diete și sfaturi care îți promit pierderea unui număr mare de kilograme, într-un timp foarte scurt. Deși ai impresia că faci totul ca la carte, kilogramele nu dispar, intervine frustrarea și întrebarea care rămâne una singură: „De ce nu reușesc să slăbesc?”.

Ce greșim când nu slăbim? Iată principalele motive care împiedică topirea grăsimii.

Ronțăielile și gustările dintre mese

Avem impresia că e nevoie zilnic de trei mese principale și două gustări ca să slăbim. Când, de fapt, ăsta este programul alimentar pentru sportivi și copii în creștere. Gustările sănătoase înseamnă, de obicei, produse hipercalorice, care pot dubla aportul caloric din mâncare.

Un pumn de migdale sau trei biscuiți digestivi sunt echivalenți cu un fel principal. Eliminați ronțăielile dintre mese și consumați mâncare clasică. Tot ce este ambalat este concentrat în calorii. Uitați de semințe și umpleți stomacul cu ciorbă, salate și iaurt.

Fructele în exces și sucul de fructe

Toată lumea pune fructele și legumele în aceeași categorie, pe principiul „alimente sănătoase”, de consumat fără limită. Legumele sunt alimente de bază, însă fructele sunt un desert. Dacă sunt transformate în suc sau consumate în exces, fructele devin inamicul siluetei.

Un pahar de suc este echivalent cu un pahar de bere, fructoza din fructe fermentează în ficat și se comportă precum alcoolul. Grăsimea de la nivelul abdomenului înseamnă un exces de zahăr sau fructe în dietă.

Renunțarea la masa de seară

De multe ori auzim că e bine să nu mai mănânci după ora 18 dacă vrei să slăbești. Dincolo de oră și de numărul de mese, contează cu adevărat cat de mult am mâncat într-o zi, care e aportul caloric total.

Mai există un risc: dacă îți interzici să mănânci seara, riști să te apuce foamea spre ora 22 și te trezești mâncând prostii. O altă greșeală este să mâncăm seara fructe în loc de mâncare. Fructele fac foame și îngrașă, deci tot un grătar cu salată e cea mai bună soluție pentru o cină de slăbit.

Produsele fără zahăr sau fără grăsime

Termenul „light” poate fi o capcană. Multe produse așa zis de slăbit au ca ingrediente alte forme de zahăr, însă la fel de multe calorii. În ciocolata pentru diabetici, zahărul e înlocuit cu fructoză, care nu produce secreția de insulină, însă de îngrășat îngrașă la fel de mult. Biscuiții și dulciurile fără zahăr conțin maltitol, iar aportul caloric este identic sau mai mare decât cel al produselor clasice.

Citiți cu atenție eticheta. Fără adaos de zahăr nu înseamnă zero calorii. Doar sucurile light, care conțin îndulcitori sintetici, au zero calorii. Îndulcitorii au avantajul că taie pofta de dulce și reduc apetitul și sunt un real ajutor când vrem să luăm o pauză de la mâncare.

Exit mobile version