Potrivit specialiştilor, semințele de cânepă au beneficii miraculoase pentru sănătate. Sunt bogate în vitamine și minerale esențiale şi pot fi folosite în orice reţetă. Pe lângă acest lucru, ajută şi la reducerea greutăţii.
Pot fi consumate în moduri variate, precum salate de legume şi fructe, muesli, produse de panificaţie, reţete de paste şi orez, lapte de cânepă şi pot fi încadrate din punct de vedere biologic în categoria nucilor sau seminţelor oleaginoase.
Având un gust similar cu seminţele de pin şi de floarea-soarelui, semințele de cânepă pot fi folosite în orice reţetă. Sunt bogate în vitamine și minerale esențiale (magneziu, vitamina B), inclusiv 100% din necesarul zilnic recomandat de mangan, un nutrient necesar pentru oase puternice și producția de colagen pentru o piele și articulații sănătoase.
Seminţele de cânepă bune pentru slăbit
Seminţele de cânepă vin în ajutorul celor care îşi doresc să scape de câteva kilograme. Acestea pot fi folosite în diferite reţete pentru că sunt o alternativă foarte bună atunci când vrei să înlocuieşti anumite alimente, potrivit csid.ro.
Trei linguriţe de seminţe conţin doar 2 grame de carbohidraţi şi pot înlocui cu succes fulgii de ovăz la micul dejun.
Presărate peste pâine prăjită sau banane ajută la menţinerea stării de bine şi îţi dau energie. Conţin mai puţini carbohidraţi şi calorii decât untul de arahide sau de migdale!
Seminţele de cânepă îți conferă senzația de sațietate, astfel vei mânca mai puţin. De asemenea se pot adăuga în smoothie, în iaurt sau chiar în humus.
Remediu natural pentru hipertensiune și colesterol crescut
Nu mai puţin important este conţinutul crescut de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 din semințele de cânepă. Aceste substanţe sunt extrem de benefice pentru sănătatea inimii, ajută la dezvoltarea creierului la copii, reduce inflamaţiile din corp şi ameliorează durerile articulare, scade nivelul de colesterol, reglează tensiunea arterială şi scade riscul de dezvoltare a numeroase boli asociate.
Pentru că organismul nostru nu poate produce singur aceşti doi acizi graşi, este foarte important să ne procurăm aceste substanţe din alimentaţie. Astfel de alimente bogate în Omega 3 şi Omega 6 sunt: uleiul de in, cânepă, rapiţă, nuci, chia, somon, sardine, seminţe de cânepă, ulei de cânepă, rapiţă, nuci, floarea-soarelui, susan.
Semințele de cânepă, indicate diabeticilor și persoanelor cu imunitate scăzută
Pentru diabetici, indicele glicemic al seminţelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt de asemenea pline de nutrienţi care reglează nivelul de zahăr din sânge.
Seminţele de cânepă decorticate conţin 30% proteine, din care 65% este proteină uşor de digerat, numită şi edestină. Aceasta joacă un rol important pentru organism deoarece este uşor de digerat şi stimulează producerea de anticorpi care întăresc sistemul imunitar şi ne feresc de infecții.
Proteina din cânepă conţine toţi cei 21 de aminoacizi cunoscuţi, inclusiv cei 8 aminoacizi esenţiali pe care organismul uman adult nu îi poate produce (leucina, lizina, metionina, fenilalanina, triptofanul, valina şi treonina).