Diana Șoșoacă a făcut scandal și s-a îmbrâncit cu jandarmii în fața sediului din Sectorul 3, unde sunt depozitate buletinele de vot, după ce a acuzat că, într-un camion cu care s-au transportat buletinele de vot, ar fi voturi false sau furate.
În încercarea de a o ține departe de acest camion pe Diana Șoșoacă și susținătorii săi, jandarmii au pus garduri în zona respectivă.
Senatoarea a sunat peste tot în instituțiile statului, spunând că trebuie să vină la fața locului și președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, pentru a explica motivul pentru care camionul respectiv și clădirea în care sunt introduși acești saci cu voturi nu sunt inscripționate.
Senatoarei i s-a făcut rău și a chemat salvarea.
După ce a făcut circ, senatoarei i s-a făcut rău și a chemat salvarea, potrivit antena3 CNN.
Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, a venit cu clarificări în privința sediului în care au fost transportate buletinele de vot.
„Există un circuit al documentelor care este foarte clar reglementat, iar Ministerul de Interne din aceste circuite nu iese. (…) Documentele au ajuns la secțiile de votare. Nu știu ce e în camionul ăla. De unde să știu eu ce e în camionul ăla? (…) Sacii cu voturi au parcurs până la circumscripția electorală și de acolo sunt depozitați la judecătorie sau la tribunal”
„Evident că niciun tribunal din țară, nicio judecătorie nu are atâtea spații de depozitare pentru a depozita cele 100 de milioane de buletine de vot pe care le-am tipărit pentru acest scrutin și fiecare și-a găsit soluția de a le depozita corespunzător în spații libere în care se poate. Nu pot să le țină în arhiva tribunalului”,
a declarat Toni Greblă.
Acesta a spus că este convins de faptul că „tribunalul sau judecătoria de sector a dat această indicație să fie depozitate acolo”.
„Ele se transportă sub pază, sunt predate pe bază de proces verbal și sunt păstrate un anume număr de an de către tribunale, respectiv de către judecătorii”,
a mai precizat președintele Autorității Electorale Permanente.