În contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, încă două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel au murit, informează Ministerul Afacerilor Externe.
De asemenea, Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la dispariția unei persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, informează realitatea.net.
Comunicatul oficial emis de MAE:
„Ministerul Afacerilor Externe confirmă cu regret decesul, în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, a încă două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor acestora”
„De asemenea, Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la dispariția unei persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română”
„Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa nu au recepționat solicitări de sprijin consular privind dispariția sau decesul altor cetățeni români în Statul Israel”
„Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin în permanență contactul cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la cetățenii români.”
se arată în comunicatul oficial emis de MAE.
În total, patru români au pierit în Israel de la începutul conflictului armat cu gruparea Hamas.
Armata israeliană pregătește atacul „terestru, aerian și pe mare”
Armata israeliană se pregătește să declanșeze o operațiune de amploare în Fâșia Gaza, într-o mobilizare fără precedent a militarilor care au ordin să preia controlul în orașul Gaza și să distrugă actuala conducere a enclavei. Războiul a intrat în a noua zi.
Armata spune că scopul său final este să distrugă ierarhia politică și militară a Hamas, gruparea palestiniană care controlează Gaza și care a condus atacurile teroriste de săptămâna trecută, în care au fost uciși 1.300 de israelieni.
Atacul este așteptat să fie cea mai mare operațiune terestră a Israelului de când a invadat Libanul în 2006.
Iranul a avertizatt Israelul, prin intermediul ONU, că ar putea interveni dacă Israelul își continuă campania militară în Gaza, scrie Jerusalem Post.
Teheranul a avertizat cu privire la „consecințe de mare anvergură” dacă bombardamentele israeline asupra Gaza nu sunt oprite, întrucât diplomații au lucrat pentru a preveni escaladarea războiului Israel-Hamas într-un conflict regional care ar putea include Hezbollah și Iran.
Aproximativ 360.000 de rezerviști au fost mobilizați, cel mai mare număr din istoria Israelului, în timp ce convoaie de tancuri s-au adunat în apropierea graniței, iar unele trupe au efectuat operațiuni la sol.
Între timp, zeci de mii de oameni din Gaza încearcă să fugă, după avertismentul armatei israeliene de a părăsi nordul regiunii, expunându-se loviturilor armatei, și presiunii Hamas care vrea ca ei să rămână pe loc.