De câte zile libere legale vor beneficia românii în anul 2025. Anumite categorii de persoane vor beneficia de mai multe.
Câte zile libere vor avea românii în anul 2025. Angajații vor avea posibilitatea de a-și organiza mai multe minivacanțe, care au un beneficiu uriaș și pentru companiile la care lucrează, scrie fanatik.
Câte zile libere vor avea românii în 2025
Și în 2025, la fel ca în ceilalți ani, angajații au parte de zile cu ocazia sărbătorilor religioase, cum ar fi Crăciunul, Paștele ori Ziua Națională a României. Căci, acestea sunt ocaziile în care familiile se reunesc.
În plus, se formează relații mai strânse, deoarece cetățenii pot celebra valorile comune. De asemenea, zilele libere mențin un echilibru între viața personală și cea profesională. Căci, salariații pot să se bucure de timpul cu cei dragi, pot să se ocupe de propriile pasiuni sau doar se odihnesc.
Asta permite menținerea unei stări bune ale fiecărui individ în parte și previn dezechilibrele ce, în timp, duc la probleme de sănătate. Conform Codului Muncii din România, angajatorii au obligația să le acorde.
Și, chiar dacă asta presupune mai multe ore muncite, zilele libere au un impact pozitiv asupra productivității. O minte odihnită este capabilă să rezolve mai multe probleme și are capacitatea de veni cu idei inovatoare.
Angajații care vor avea mai multe zile libere anul viitor
În anul 2025, românii vor avea parte de 17 zile libere legale. Patru dintre acestea, însă, vor fi în wekeend. Totuși, mai rămân 13 zile în timpul săptămânii, astfel că angajații își pot organiza mai multe minivacanțe.
Ce zile libere vor fi în 2025
- 1 ianuarie – Anul Nou (miercuri);
- 2 ianuarie – A doua zi de Anul Nou (joi);
- 6 ianuarie – Bobotează (luni);
- 7 ianuarie – Sfântul Ioan Botezătorul (marți);
- 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române (vineri);
- 18 aprilie – Vinerea Mare a Paștelui (vineri);
- 20 aprilie – Paștele (duminică)
- 21 aprilie – A doua zi de Paște (luni);
- 1 mai – Ziua Muncii (joi);
- 1 iunie – Ziua Copilului (duminică);
- 8 iunie – Rusalii (duminică);
- 9 iunie – A doua zi de Rusalii (luni);
- 15 august – Adormirea Maicii Domnului (vineri);
- 30 noiembrie – Sfântul Andrei (duminică);
- 1 decembrie – Ziua Națională a României (luni);
- 25 decembrie – prima zi de Crăciun (joi);
- 26 decembrie – A doua zi de Crăciun (vineri).
Zile libere suplimentare în învățământ pentru 2024
Cadrele didactice beneficiază de alte trei zile libere legal, pe lângă celelalte stabilite prin lege, confort Contractului Colectiv de Muncă.
Zilele suplimentare nelucrătoare pentru dascăli sunt:
- A treia zi de Paște;
- 5 iunie – Ziua Învățătorului;
- 5 octombrie – Ziua Mondială a Educației.