Bomboanele pentru pomul de Crăciun, deși festive și delicioase, pot fi periculoase pentru sănătate, întrucât mare parte din sortimentele de pe piață conțin 50% sau chiar mai mult zahăr per 100 grame, dar și aditivi alimentari (E-uri).
Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a explicat la ce detalii trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm bomboane pentru brad, potrivit antena3 CNN.
„Chiar dacă bomboanele presupun ceva cu bucurie, mai ales în tradiționalul pom de Crăciun, dăm copiilor bomboane, trebuie să fim atenți și să ne uităm pe etichete fiindcă s-ar putea să găsim produse, majoritatea, cu peste 70% zahăr.”,
spune Sorin Mierlea.
Pericol pentru sănătate în bomboanele pentru pomul de Crăciun
„Când discutăm despre 70% zahăr, asta înseamnă că doar o mică parte dintr-o bomboană are ciocolată, un fruct, pralină. Așa că trebuie să ne uităm, chiar dacă ne par niște produse nu foarte importante”
„Putem cumpără bomboane care conțin mai puțin zahăr, mai multă cacao. (…) Și să aibă o cantitate mică de aditivi, coloranți și conservanți, pentru că cele mai multe sunt pentru copii”
„Decât să cumpărăm două kilograme de bomboane, mai bine cumpărăm mai puține. Dacă vedem produse neconforme, să nu uităm să facem o sesizare. Doar făcând o sesizare putem să avem o șansă”,
a mai spus președintele InfoCons.