Amenzi uriașe pentru șoferii din București care parchează neregulamentar, mai ales că mai nou Capitala s-a transformat într-o mare parcare gigant.
În București e foarte greu ca cineva să găsească un loc liber de parcare. Practic s-au transformat în loc de parcare inclusiv intersecțiile, șoselele sau trecerile de pietoni. Asta, pentru că șoferii își lasă mașinile pe unde apucă, pentru că nu prea sunt interesați dacă vor primi amendă.
Amenzi uriașe pentru șoferii care parchează neregulamentar
În realitate nici nu prea sunt șanse, statistic, să primească amendă pentru că polițiștii spun că dau mii de amenzi, dar sunt total depășiți de situație. Sunt prea puțini și nu pot acoperi toate străzile 24 de ore din 24, astfel că majoritatea șoferilor scapă nesancționați. În acest sens, toată lumea parchează cum dorește în ”jungla” bucureșteană.
Un exemplu e Calea Moșilor din București, acolo unde șoferii încalcă mereu legea, deși au o ”scuză”.
”Incredibil de greu. Şi cu masinuţa atât de mică, tot este greu”, se plânge un șofer care vrea să parcheze în zonă.
”Pentru două, trei minute am o livrare”, se scuză un alt șofer care, în mod evident, încalcă legea.
Situația e identică și în nordul orașului
”De obicei în parcări, caut, parchez mai departe, dar nu găseşti. Acum pe trecerea de pietoni. Uitaţi de jur împrejur. E haos. Nu au timp să sancţioneze atât”, remarcă subtil un alt șofer, convins că are șanse mari să scape nesancționat.
Practic, prea multă lume încalcă legea, astfel că polițiștii nu fac față.
Sancțiuni uriașe pentru șoferii care parchează aiurea în București
Momentan, sancțiunea pentru o parcare aiurea poate ajunge la 825 de lei, însă există și riscul ca șoferul care și-a parcat mașina neregulamentar să nu o mai găsească acolo unde a lăsat-o.
Asta, pentru că mașina va fi luată și dusă la depozitul de mașini, iar acolo pe lângă amendă va trebui plătită și o taxă de 500 lei, pe lângă 50 de lei pe zi pentru fiecare zi în care mașina a fost sechestrată în depozit.
Doar în Sectorul 3 au fost ridicate în primele 10 luni ale anului peste 3.000 de mașini parcate ilegal. Ritmul de ridicare zilnic este de 20-25 de mașini parcate ilegal.
Oamenii legii spun că fac tot ce pot ca să elibereze șoselele, însă ar fi nevoie de mai mulți angajați care să monitorizeze străzile.