Drumul Naţional 7 C – Transfăgărăşan se închide de astăzi până la vară, măsura fiind decisă conform Regulamentului de Funcţionare care stabileşte închiderea tronsonului de altitudine Piscu Negru – Bâlea Lac- Bâlea Cascadă din motive de siguranţă.
Închiderea Transfăgărăşanului programată iniţial pentru data de 20 octombrie a fost amânată câteva zile datorită vremii bune şi pentru a permite turiştilor să profite de încă un weekend, pe cea mai spectaculoasă şosea din ţară şi una dintre cele mai frumoase din Europa.
Până la sfârşitul lunii iunie sau începutul lunii iulie, în funcţie de condiţiile meteo, turiştii vor putea urca la Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine exclusiv cu telecabina.
Şi cea mai înaltă şosea din ţară DN 67 C – Transalpina este închisă chiar de la începutul lunii (de la apariţia poleiului şi prima ninsoare) pe segmentul de altitudine Rânca – Obârşia Lotului.
Transfăgărășan
Transfăgărășanul (oficial numerotat DN7C) este o cale rutieră de circulație din România, care începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș.
Porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversează un teren montan la altitudini mari și a fost construită în perioada 1970–1974, pe o lungime de aproximativ 91 km