Stufat de pui este o alternativă sănătoasă, dar și delicioasă la tradiționalul stufat de miel care se pregătește adesea pentru masa de Paște.
Fie că vorbim despre stufat de pui sau stufat de miel, acesta reprezintă un fel de mâncare scăzută, gătită din carne, ceapă și usturoi verde. Și pentru că este una dintre cele mai apreciate rețete de primăvară, la stufat se pot adăuga și alte verdețuri de primăvară, cum ar fi leurda sau spanac.
Ingrediente:
- 5-6 pulpe de pui
- 3 legături usturoi verde
- 3 legaturi ceapă verde
- 1 cutie roşii descojite
- 2 linguri ulei
- 2 foi de dafin
- pătrunjel
- 1 linguriță boia de ardei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prăjesc puțin pulpele de pui, într-o tigaie, în puţin ulei încins, pe ambele părţi. Apoi de dau deoparte. Toci ceapa şi usturoiul şi le căleşti împreună, aproximativ 2-3 minute.
Adaugi roşiile decojite. Condimentezi cu sare, piper, boia şi foi de dafin. Laşi la fiert 10 minute. Aşezi pulpele într-o tavă specială, torni peste ele sosul şi dai la cuptorul încălzit la 200 de grade, aproxmativ 20-30 de minute. Se poate servi cu pătrunjel tocat.