Rețeta de salată aperitiv în straturi, denumită salată Mimoza, este inspirată din bucătăria rusească și se prepară, de obicei, pentru o masă festivă. Îți oferim mai jos rețeta, pentru a o prepara și tu atunci când se strânge familia la masă.
Ingredientul de bază al acestei salate este peștele oceanic, conservat sau marinat. De obicei tonul sau somonul sunt tipurile de pește preferate pentru această salată. Dar nu este greșit să folosești tipul de pește preferat.
Pe lângă pește, salata mai conține brânzeturi și ouă fierte, cartofi, maioneză și alte legume colorate. Interesant la această salată este aspectul în straturi diferite și frumos colorate. Pentru a beneficia de întregul spectacol al ingredientelor colorate, este indicat să montezi salata în vase de sticlă transparente. Te mai poți folosi și de inele metalice speciale pentru prăjituri sau preparate aspectuoase.
Ingrediente
- 3 cartofi fierți
- 3 morcovi fierți
- 4 ouă fierte
- 5-6 linguri de maioneză
- 75 gr brânză telemea
- 1 lingură cu cremă de brânză
- 300 gr file de ton în saramură
- mărar sau pătrunjel verde pentru decor
- opțional cozi de ceapă verde.
Mod de preparare
Vei începem cu pregătirea ingredientelor care necesită fierbere, precum cartofii, morcovii și ouăle. În timp ce aceste ingrediente se fierb, poți prepara maioneza, scurgi tonul din saramură și pregătești brânza.
Cum prepară rețeta de salată Mimoza
Spală bine cartofii și pune-i la fiert în multă apă, cât să fie bine acoperiți, fără a le îndepărta coaja. Adaugă și puțină sare pentru a ajuta la fierberea mai rapidă a cartofilor și a le intensifica gustul. Când cartofii sunt bine fierți și se pătrund ușor dacă introduci furculița în ei, scurge-i de apa fierbinte. Trece-i prin apă rece, îndepărtează-le coaja și dă-i pe răzătoarea mare.
Curăță morcovii, clătește-i și fierbe-i tot în apă cu puțină sare, în altă cratiță. Scurge-i după fierbere, lasă-i să se răcească și dă-i pe răzătoare, în alt bol.
Fierbe ouăle tari, cură-ă-le și separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile le vei da pe răzătoarea mare într-un bol, iar gălbenușurile pe răzătoarea mică, în alt bol. Mai ia un bol și pune în el brânza telemea, dată pe răzătoarea mare.
Pune la scurs într-o sită și fileul de ton din saramură.
Când ai toate ingredientele din listă pregătite, poți monta delicioasa salată Mimoza într-un vas de sticlă, pe platouri folosind inele metalice sau în pahare.
Primul strat va fi din cartofi amestecați cu puțină maioneză. Apoi adaugi, stratul de morcovi, stratul de ton și stratul alb din albușurile fierte amestecate cu brânza telemea și crema de brânză. Deasupra adaugi 2 linguri de maioneză și o distribui uniform, apoi presari gălbenușurile răzuite.
Decorează salata aperitiv în straturi cu verdeața preferată și pune-o la rece pentru 2-3 ore, înainte de a o servi.