Pentru gustări delicioase din zilele răcoroase sau chiar pentru una dintre mesele principale, îți recomandăm să încerci o rețetă de salata caldă cu legume și carne. Are o combinație delicioasă și hrănitoare de ingrediente și este perfectă pentru o masă echilibrată.
Ingredientele din salată au o textură variată și arome intense datorită gătirii pe grill. Condimentele adăugate le oferă un plus de aromă și gust delicios. Salata este ușor de personalizat, putând folosi diverse tipuri de carne (pui, vită, porc) și legume de sezon.
Salată caldă cu legume și carne – Ingrediente
- 300 g piept de pui (sau carne de vită/porc)
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras galben
- 1 dovlecel mic
- 1 vânătă mică
- 1 ceapă roșie
- 2-3 căței de usturoi
- 200 g roșii cherry
- 100 g ciuperci champignon
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de oțet balsamic
- sare și piper după gust
- 1 linguriță de ierburi aromatice uscate
- fulgi de ardei iute (opțional)
- frunze proaspete de salată verde, baby spanac sau rucola.
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor.
Spală pieptul de pui și crestează-l din loc în loc sau taie-l în felii. Taie ardeiul gras în bucăți mai mari sau în fâșii, dovlecelul și vânăta în rondele, iar ceapa în sferturi sau tot în fâșii.
Taie și usturoiul subțire, iar ciupercile în felii mai grosiere.
Cum prepari ingredientele pentru salată caldă cu legume și carne
Încălzește o lingură de ulei de măsline într-o tigaie grill așezată la foc mediu și prăjește bucățile de carne timp de 5-7 minute, până când devin aurii și sunt gătite complet.
Condimentează-le cu sare, piper și, dacă dorești, un praf de ierburi aromatice uscate. Pune-le deoparte.
În aceeași tigaie, adaugă o altă lingură de ulei de măsline și sotează ceapa și usturoiul timp de 2-3 minute, până devin moi. Pune-le și pe acestea deoparte și păstrează-le calde.
Adaugă în tigaie ardeiul gras, dovlecelul, vânăta și ciupercile și gătește-le până când sunt ușor rumenite, dar încă crocante (aproximativ 7-8 minute).
Spre final, adaugă roșiile cherry tăiate și gătește-le încă 2 minute.
Într-un bol mare, combină legumele gătite și feliile de carne prăjită.
Dacă dorești, adaugă frunze de baby spanac, salată verde sau rucola pentru un plus de prospețime.
Asezonează cu puțin oțet balsamic, sare, piper și fulgi de ardei iute, dacă îți place un gust picant.
Servește delicioasa salată caldă cu legume și carne imediat, alături de o felie de pâine prăjită sau crutoane.
Poți ajusta cantitatea de legume și carne în funcție de preferințe sau poți adăuga alte legume sezoniere, precum morcovi sau broccoli. De asemenea, poți folosi ca dressing un sos de iaurt.