Pentru că ficatul de pui este unul dintre alimentele preferate atât de cei mici cât și de cei mari, îți recomandăm să încerci rețeta de ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde. Îți vei cuceri familia cu un preparat gustos, dar și sățios, care poate fi servit la orice masă din zi.
Rulada este ideală de servit și pe un platou cu aperitive festive, porționată în felii subțiri. Rețeta nu este complexă, se prepară ușor și nu necesită multe ingrediente. Ficatul de pui înăbușit la tigaie cu usturoi verde și ceapă verde va completa armonios gustul pieptului de pui. Acesta nu necesită preparare îninte de a forma rulada.
Ingrediente
- 1 kg piept de pui dezosat și fără piele
- sare și piper
- 500 gr ficat de pui
- 2-3 linguri de ulei
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de usturoi verde
- 1 linguriță cu boia de ardei
- 1-2 foi de dafin
- 2-3 ardei iuți.
Mod de preparare
Pentru că ficatul de pui necesită preparare înainte de a-l folosi la umplerea ruladei, vei începe cu pregătirea acestuia. Curăță ficatul de pui de pielițe și grăsimi, clătește-l bine și lasă-l timp de 20-30 de minute în apă rece sau în lapte. Laptele va ajuta la coagulare sângelui în interiorul ficatului. În plus, ficățeii vor ieși mai cremoși și mai fragezi.
Pașii necesari pentru a prepara rețeta de ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde
După ce au trecut cele 30 de minute, scurge bine ficățeii și tamponează-i cu prosoape de hârtie. Pune uleiul într-o tigaie, la încins și rumenește în el ficățeii e pui, întorcându-i de pe o parte pe cealaltă. Adaugă și foile de dafin, apoi asezonează-i cu sare, piper și boia de ardei.
Când ficățeii sunt pătrunși, adaugă ceapa verde și usturoiul verde, tocate mărunt. Amestecă ușor aceste ingrediente cu ficățeii din tigaie și mai prepară-le împreună pentru 4-5 minute. Pune toate ingredientele din tigaie într-o sită și lasă-le să se răcească și să se scurgă bine de ulei.
Secționează pieptul de pui în 2-3 felii subțiri, bune de rulat. Presează-le ușor cu o tavă pentru a le aplatiza și asezonează-le cu sare și piper.
Când ficatul de pui este răcit, întinde-l peste bucățile de carne împreună cu ceapa verde și usturoiul verde. Adaugă și câte un ardei iute, sau câte un ardei capia mai subțire și rulează aceste ingrediente în feliile din piept de pui.
Împachetează ruladele în folie termorezistentă și fierbe-le într-o oală cu apă timp de 30-35 de minute sau prepară-le la cuptor.
Va fi delicioasă această ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde, preparată în ambele moduri.