Cătălin Scărlătescu se pregătește intens pentru prepararea bucatelor delicioase de Crăciun și împărtășește și cu internauții din secretele bucătăriei sale. Recent, el le-a dezvăluit celor care îl urmăresc pe social media modul în care prepară piftia de porc, astfel încât să fie un preparat de succes și apreciat de toți invitații, la masa de Sărbători.
Îndrăgitul Chef a oferit și câteva ponturi pentru gospodine, recomandându-le să folosească cât mai mult usturoi, pentru un gust desăvârșit, dar și să folosească urechile de porc în preparatul îndrăgit de mulți români.
Ingrediente:
- 500 g pulpă de porc
- 500 g picioare de porc
- 1 kg cap de porc, neapărat urechi
- 2 morcovi mari
- o rădăcină de păstârnac
- o ceapă
- sare
- piper boabe
- 1-2 căpățâni de usturoi pisat
Mod de preparare:
Picioarele și capul de porc se pârlesc şi se rad bine cu lama cuţitului pentru a fi curăţate, se spală şi se pun la fiert împreună cu restul cărnurilor.
După ce carnea este fiartă, se adaugă legumele curăţate si spălate şi se potriveşte cu sare şi piper. Se lasă carnea să fiarbă la foc mic până se desprinde de oase.
Se scoate apoi într-o cratiţă şi se curăță de oase, apoi se taie în bucăţi potrivite, iar apoi se pune în castroane sau în vasele în care faceţi piftia.
Se pisează usturoiul şi se adaugă în supa rezultată după strecurarea zemii în care au fiert carnea şi legumele.
Supa strecurată se toarnă peste carne şi vasele se bagă la frigider pentru a se răci mai repede.