• Ultimele știri
  • În trend
  • Toate
  • Actualitate
  • Politică
  • Sănătate
  • Sport
  • Educație
  • Tehnologie
Catalin-Scarlatescu-cozonaci

Reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Ce ingredient secret foloseşte celebrul Chef

19 aprilie 2022
cutremur-in-Romania

România, zguduită de al nouălea cutremur în 24 de ore

21 martie 2023
Vremea

Vremea se răcește din nou în România! Furtuni, îngheț și brumă săptămâna următoare

21 martie 2023
Marcel-Bolos-vouchere

Un nou pachet de vouchere și ajutoare pentru români! Anunțul ministrului Marcel Boloș

21 martie 2023
pret-carburanti

Prețul benzinei și al motorinei în România, astăzi, 21 martie 2023. Ieftinire semnificativă a carburanţilor

21 martie 2023
Horoscop

Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Află ce se întâmplă cu zodia ta

21 martie 2023
se-scumpesc-tigarile

Luna aprilie vine cu vești proaste pentru fumători. Țigările se scumpesc din nou

20 martie 2023
cutremur

VIDEO / Primele imagini de la cutremurul de 4,9 din Oltenia, Gorj. Elevii au fost evacuaţi din şcoli

20 martie 2023
sprijin-pentru-romania

Schimbări majore pentru românii care primesc vouchere și ajutoare de la stat

20 martie 2023
droguri-liceu

Copii de bani gata, reținuți pentru trafic de droguri, la licee de top din București

20 martie 2023
Gigi-Becali

Gigi Becali a luat o decizie radicală la FCSB

20 martie 2023
  • Știri din România
  • Știri Externe
  • Tehnologie
  • Auto
miercuri, 22 martie, 2023
InfoToday
  • Acasă
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Sănătate
  • Educație
  • Sport
Nici un rezultat
Vezi toate rezultatele
  • Acasă
  • Actualitate
  • Politică
  • Economie
  • Sănătate
  • Educație
  • Sport
Nici un rezultat
Vezi toate rezultatele
InfoToday
Nici un rezultat
Vezi toate rezultatele

Prima pagină » Lifestyle » Rețete culinare » Reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Ce ingredient secret foloseşte celebrul Chef

Reţeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Ce ingredient secret foloseşte celebrul Chef

De InfoToday
19 aprilie 2022
în Lifestyle, Rețete culinare
A A
Catalin-Scarlatescu-cozonaci

foto ea.md

4
SHARES
73
AFIȘĂRI
Distribuie pe FacebookDistribuie pe Twitter

Nicio masă de sărbătoare fără desertul preferat al românilor: cozonacul. Nu este ușor de preparat, necesită timp, îndemânare și forță fizică. De fapt, până și cele mai pricepute gospodine mai dau greș uneori. De câțiva ani, însă, sfaturile simpaticului jurat și căpitan de echipă de la „Chefi la cuțite” au devenit literă de lege când vine momentul pregătirii aluatului.

Când vine vorba despre rețete tradiționale, Cătălin Scărlătescu are cele mai bune recomandări. Iată care este lista de ingrediente pentru cozonaci

Ingrediente

  • un kilogram de făina
  • 250 grame de zahăr
  • 450 grame de lapte
  • cinci ouă
  • 60 grame de drojdie
  • 300 grame de unt belgian
  • 500 grame de nucă
  • 200 grame de rahat
  • 150 grame de ciocolată belgiană
  • 30 grame de portocală confiată
  • 30 grame de coajă de lămâie
  • stafide

Mod de preparare

Prima oară se amestecă drojdia cu o sută de mililitri de lapte și trei linguri de făină. Se lasă compozița să crească, la cald, până ce își va dubla volumul. Laptele se pune la fiert cu zahărul, având grijă să amestecăm continuu până se dizolvă complet. Într-un vas separat, se freacă gălbenușurile cu praful de sare.

Într-un bol suficient de mare, se pune făină, apoi se încorporează, treptat, în timp ce amestecăm, gălbenușurile, laptele cu zahărul topit, untul și portocala confiată. Secretul celebrului chef este legat de tipul de unt folosit. Alegeți-l, când este posibil, pe cel belgian , ce este mai fin şi mai gras iar asta va ajuta cozonacul să fie mai pufos.

Se frâmântă bine până ce compoziția se omogenizează, este consistentă și elastică. Aluatul obținut se lasă la dospit în jur de o oră.

După ce trec cele 60 de minute, se rupe o bucată de aluat, se întinde bine pe blatul de lucru, în formă de dreptunghi, se pune crema făcută din amestecul de nuci cu ciocolată belgiană topită, rahat și stafide și se rulează cu grijă. Rulada formată se secționează în două, pe lungime, iar cele două bucăți se împletesc și se ung pe deasupra cu ou și se așează într-o formă specială pe care am tapetat-o, înainte, cu unt și făină.

Știri interesante

Vremea

Vremea se răcește din nou în România! Furtuni, îngheț și brumă săptămâna următoare

21 martie 2023
Horoscop

Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Află ce se întâmplă cu zodia ta

21 martie 2023

Înainte de a fi băgat la cuptor, se mai lasă la dospit timp de două ore. După ce a crescut, tava se pune la cuptorul setat la 160 de grade Celsius, pentru 45 de minute sau chiar o oră.

Sursa: impact.ro
Etichete: Chef Catalin Scarlatescucozonaccozonal Catalin Scarlatescuretete cozonac
Distribuie2Tweet1

Știri interesante

Horoscop

Horoscopul zilei de 20 martie 2023. Află ce se întâmplă cu zodia ta

De InfoToday
20 martie 2023
0

Horoscopul zilei de 20 martie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Aceștia au parte de...

ce-sa-faci-cand-ti-se-face-foame

Trucuri pentru a păcăli foamea. Ce să faci ca să reduci poftele din timpul zilei

De InfoToday
19 martie 2023
0

Poftele îți dau bătăi de cap? Simți că, oricât de mult ai încerca să te menții cu planul tău de...

Horoscop

Horoscopul zilei de 18 martie 2023. Află ce se întâmplă cu zodia ta

De InfoToday
18 martie 2023
0

Horoscopul zilei de 18 martie 2023 aduce vești bune Raci. Aceștia s-ar putea să fie invitați la un eveniment important...

Horoscop

Horoscopul zilei de 16 martie 2023. Află ce se întâmplă cu zodia ta

De InfoToday
16 martie 2023
0

Horoscopul zilei de 16 martie 23023 aduce multe surprize plăcute pentru nativii din zodiac. Leii sunt plini de energie și...

Lasă un comentariu
  • În trend
  • Comentarii
  • Ultimele știri
Mihai-Rotaru

Mihai Rotaru iese la atac și face dezvăluiri bombă! „Am pus pariu că va fi așa”

19 martie 2023
Gigi-Becali

Gigi Becali, decizie de ultimă oră. Ce antrenor va conduce FCSB la meciul cu Universitatea Craiova

17 martie 2023
FCSB-U-Craiova

Probleme mari la Universitatea Craiova înaintea derby-ului cu FCSB

17 martie 2023
cutremur-in-Romania

România, zguduită de al nouălea cutremur în 24 de ore

21 martie 2023
Vremea

Vremea se răcește din nou în România! Furtuni, îngheț și brumă săptămâna următoare

21 martie 2023
Marcel-Bolos-vouchere

Un nou pachet de vouchere și ajutoare pentru români! Anunțul ministrului Marcel Boloș

21 martie 2023
InfoToday

Copyright © 2021 InfoToday.ro.

Informația care contează!

  • Termeni și condiții
  • Politica de confidențialitate
  • Politica privind cookie-urile

Urmarește-ne

Nici un rezultat
Vezi toate rezultatele
  • InfoToday
  • Actualitate
    • Știri din România
    • Știri Externe
  • Economie
  • Educație
    • Admitere
    • Bacalaureat
  • Lifestyle
    • Rețete culinare
    • Vacanțe și călătorii
    • Casă și grădină
    • Meteo
  • Politică
    • Politică internă
    • Europa
    • Internațional
  • Sănătate
    • Mama și copilul
    • Diete și fitness
  • Sport
    • Fotbal
    • Tenis
    • Baschet
    • Handbal
    • Volei
    • Alte sporturi
  • Tehnologie
    • Auto
    • Gaming
    • IT&C
    • Mobile
    • Black Friday

Copyright © 2021 InfoToday.ro.

Bine ai revenit!

Conectează-te la contul tău

Ai uitat parola?

Resetează parola

Introdu numele de utilizator sau adresa de email pentru resetarea parolei

Log In

Add New Playlist

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com