Pentru un prânz delicios și hrănitor sau pentru o cină simplă și ușoară, prepară rețeta de paste cu creveți și usturoi. Este un fel de mâncare rapid și ușor de făcut, care pune în valoare gustul dulce al creveților și aroma intensă a usturoiului.
Ingredientele folosite au o combinație echilibrată de gusturi și arome. Creveții sunt dulci și fragezi, iar usturoiul le dă o savoare intensă și îi aromatizează. Acestea sunt completate de prospețimea lămâii și de notele ușor picante ale ardeiului iute.
Paste cu creveți și usturoi – Ingrediente
- 300 g paste (spaghetti, linguine sau fettuccine)
- 400 g creveți decorticați (proaspeți sau congelați)
- 4-5 căței de usturoi, feliați subțire
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură unt
- 1/2 ardei iute roșu tocat fin (opțional)
- sucul de la o jumătate de lămâie
- coaja rasă de la o lămâie (opțional)
- sare și piper, după gust
- frunze de pătrunjel proaspăt, tocat, pentru decor.
Mod de preparare
Mai întâi, vei fierbe pastele în cel mai clasic mod, în apă cu sare. În timp ce acestea fierb vei prepara un sos de usturoi la tigaie, în care se vor răsfăța creveții.
Dacă creveții nu sunt curățați, va trebui să te ocupi și de acest aspect, înainte de a-i adăuga în tigaie. Restul ingredientelor se adaugă pe parcursul fierberii, pentru a-și degaja fiecare aromă în mâncare.
Cum prepari rețeta de paste cu creveți și usturoi
Într-o oală mare, pune apă la fiert, iar când începe să clocotească adaugă sare și amestecă până la dizolvarea acesteia. Lasă apa să atingă iar punctul de fierbere și adaugă pastele. Fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj până devin al dente. Scurge-le, păstrând puțină apă de la fiert.
Pentru a prepara sosul de usturoi, într-o tigaie mare așezată la foc mediu, încălzește uleiul de măsline. Adaugă usturoiul și ardeiul iute și gătește-le până când își degajă aromele (aproximativ 1-2 minute, având grijă să nu se ardă).
Adaugă creveții în tigaie și gătește-i până când devin roz și opaci, timp de aproximativ 3-4 minute. Dacă folosești vin, adaugă-l acum și lasă să fiarbă câteva minute pentru a se reduce puțin.
Adaugă sucul de lămâie, sare, piper și pastele scurse în tigaie. Amestecă bine pentru a combina toate ingredientele. Dacă sosul este prea gros, adaugă puțină apă de la paste pentru a-l subția.
După stingerea focului presară pătrunjel tocat deasupra și, opțional, parmezan ras. Servește delicioasele paste cu creveți și usturoi calde.