Pentru atunci când dorim să facem pauză de la preparatele cu carne sau pentru perioadele de post, rețetele cu paste sunt printre primele opțiuni. Încearcă și tu rețeta de paste cu ciuperci și roșii cherry, simplă, delicioasă și foarte hrănitoare.
Rețetele de paste sunt ideal de preparat și atunci când nu dorești să petreci prea mult timp în bucătărie. Se fierb rapid, mai adaugi câteva ingrediente și ai rezolvat una dintre mesele principale ale zilei.
Pe lângă versatilitatea rețetelor de paste, interesante sunt și formele acestora. Poți opta pentru paste lungi precum spaghete, tagliatelle sau macaroane, atunci când le asezonezi cu diferite sosuri. Iar atunci când le amesteci cu mai multe ingrediente, poți opta pentru pastele scurte.
Paste cu ciuperci și roșii cherry – Ingrediente
- 400 gr paste penne
- apă + sare
- 250 gr ciuperci champignon
- 1 ceapă mică
- 3-4 căței de usturoi
- 1 crenguță mare de roșii cherry
- frunze de busuioc
- 1 ardei mic, roșu
- cozi de ceapă verde.
Mod de preparare
Mai întâi va trebui să aduci pe masa din bucătărie atât ingredientele necesare rețetei, cât și ustensilele de lucru. Ai nevoie de două tigăi, o cratiță și o spatulă pentru amestecat.
Mai ai nevoie și de un tocător și un cuțit de legume.
Cele trei ingrediente principale ale rețetei, respectiv pastele, ciupercile și roșiile se vor prepara separat. La final se vor amesteca pentru a se întrepătrunde gusturile și aromele.
Cum prepari paste cu ciuperci și roșii cherry
Începe cu prepararea ciupercilor care necesită mai mult timp decât celelalte ingrediente. Curăță ciupercile de impurități, șterge-le cu prosoape umezite și taie-le în felii. Curăță ceapa și 1-2 căței de usturoi și toacă-le în rondele.
Pune 2-3 linguri de ulei într-o tigaie, la încins și adaugă toate cele tri ingredientele. Amestecă-le cu o spatulă și lasă-le să se prepare până când ciupercile sunt înmuiate. Presară sare și piper peste ele.
În altă tigaie așază crenguța de roșii, frunze de busuioc, ardeiul și restul de usturoi.
Stropește totul cu ulei. așază un capac peste tigaie și pune tigaia pe flacăra aragazului.
Lasă roșiile cherry să se înmoaie și să se întrepătrundă cu aromele din tigaie. Mai întoarce-le ușor, odată cu ardeiul pentru a se pătrunde uniform.
În același timp poți fierbe și pastele, în multă apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Din 2-3 roșii preparate la tigaie cu ardeiul, frunzele de busuioc și usturoi se prepară un sos cu ajutorul blenderului și se amestecă pastele fierte și scurse.
Când ai toate aceste ingrediente preparate, le poți amesteca pentru a se combina gusturile și aromele. Presară cozi de ceapă verde sau alte verdețuri pe deasupra, pentru un plus de prospețime.