Dacă adori omleta servită la micul dejun, rețeta de de mini omlete cu cartofi rași cu siguranță va fi pe placul tău. Este, pe cât de simplă și ușoară, pe atât de savuroasă și hrănitoare.
Preparate în mărime mică se pot întoarce ușor de pe o parte pe cealaltă, fără a se rupe. În plus sunt și apetisante așa micuțe și delicate. Le poți prepara pentru micul dejun, dar și pentru gustările din pauza de masă de la birou. Sunt delicioase și reci și merg servite cu brânză sărată și roșii proaspete.
Mini omlete cu cartofi rași – Ingrediente
- 4 ouă de mărime medie;
- 4 cartofi medii;
- sare și piper după gust;
- ulei pentru uns tigaia;
- mărar verde sau pătrunjel verde( opțional).
Mod de preparare
Pentru omleta cu cartofi, cei mai recomandați sunt cartofii albi, Aceștia au un conținut mai mare de amidon ce va oferi consistență omletei, în timpul preparării. Dacă sunt bine scurși de lichid, mini omletele vor ieși uniforme și mai aspectuoase.
Comparativ cu cartofii roșii, cartofii albi se pătrund mult mai rapid, deci nu există riscul să rămână nepreparați în interiorul omletei.
Cum prepari mini omlete cu cartofi rași
Primul pas pentru prepararea mini omletelor constă în pregătirea ouălor. Ia un bol și sparge cele patru ouă în el. Presară sare și piper peste ele și amestecă-le bine cu un tel sau cu furculița.
Apoi lasă compoziția de ouă deoparte și pregătește cartofii. Curăță cartofii, clătește-i bine și șterge-i cu prosoape de hârtie. Apoi dă-i pe răzătoarea cu orificii mari. Stoarce bine cartofii de lichid, imediat după răzuire, presându-i în mâini. Adaugă-i în compoziția de ou și amestecă-i bine cu aceasta pentru a nu le lăsa timp să oxideze.
Toacă mărunt și pătrunjel verde sau mărar verde, dacă adaugi și din astea. Dacă compoziția pentru mini omlete este zemoasă, poți adăuga și o lingură de făină. De asemenea, o poți condimenta cu condimentele preferate, dar care merg bine cu cartofii: rozmarin, busuioc sau cimbru.
După ce ai pregătit compoziția, acoperă baza tigăii cu ulei și pune tigaia la încins. Apoi, ia câte o lingură din compoziția de ouă și cartofi și pune din loc în loc în tigaie. Formează câte mini omlete cu cartofi rași încap, la mici distanțe una față de cealaltă. Modelează-le cu lingura în forme rotunde și aplatizează-le pentru a se coace uniform.
Rumenește-le frumos pe prima parte, apoi le întorci și le rumenești uniform și pe a doua parte. Scoate-le pe prosoape de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei de pe ele. Apoi le poți așeza pe platou pentru servire.