Dacă te numeri printre iubitorii preparatelor pe bază de paste făinoase, îți recomandăm să încerci și rețeta de lasagna cu spanac și brânzeturi. Este mai simplă și mai sănătoasă decât în varianta cu carne tocată.
Rețeta de lasagna aparține bucătăriei italiene și se prepară dintr-un tip de paste subțiri și foarte late. Pastele sunt așezate în straturi suprapuse, iar între ele se adaugă diferite umpluturi. Cel mai des, se adaugă celebrul sos ragù.
Însă cei care nu consumă carne, pot prepara lasagna și cu diferite sosuri de legume sau de brânzeturi. Condimentele predominante sunt usturoiul, oregano și busuiocul.
Lasagna cu spanac și brânzeturi – Ingrediente
- 1 pachet foi de lasagna
- 450 gr spanac congelat
- 250 gr brânză telemea
- 250 gr brânză de vaci proaspătă
- 50 gr unt
- 1 linguriță ulei de măsline
- 5 căței de usturoi
- 1 ceapă mai mică
- câteva frunze de busuioc
- 3-4 fire de pătrunjel verde
- 3-4 fire de mărar verde
- sare și piper după gust
- 150 gr cașcaval afumat
- 3-4 roșii mari.
Mod de preparare
Începe cu pregătirea spanacului și a brânzeturilor. Pune uleiul cu untul într-o tigaie, iar când untul este topit, călește în el ceapa tocată mărunt, împreună cu trei căței de usturoi tocați rondele. Când ceapa devine sticloasă, adaugă spanacul tocat mărunt. Amestecă bine spanacul cu ceapa și usturoiul și mai prepară-le împreună 4-5 minute.
Cum prepari lasagna cu spanac și brânzeturi
Pune o oală cu apă și puțină sare la fiert și scufundă pe rând foile de lasagna în ea, pentru a le hidrata. Urmărește recomandările de pe ambalajul pastelor.
Compoziția de spanac cu ceapă și usturoi amestec-o cu brânza telemea răzuită, brânza proaspătă, scursă și verdețurile tocate.
Unge cu unt interiorul unui vas termorezistent și așază la baza lui un rând din foile de lasagna bine scurse. Peste acestea întinde un strat din compoziția de spanac cu brânzeturi. Adaugă un alt rând de foi și continuă până când se termină ingredientele. Ultimul rând va fi din foi de lasagna.
Peste acestea adaugă roșiile curățate și transformate în pastă. Răzuiește cașcavalul afumat deasupra sosului de roșii.
Pune vasul cu lasagna cu spanac și brânzeturi la cuptor pentru 15-20 de minute la 180 de grade Celsius. Nu este necesară preparare îndelungată pentru că ingredientele au fost deja supuse tratamentului termic. Important este ca lasagna să capete o crustă frumoasă la suprafață.
După ce ai scos vasul din cuptor, lasă lasagna să se tempereze 15-20 de minute. Apoi o poți porționa și transfera pe platouri de servire.