Este o bună alternativă la felurile de mâncare din carne, fiind foarte sățios și nutritiv. Gulașul din ciuperci se prepară simplu și foarte rapid.
Ingrediente gulaș cu ciuperci:
3 cepe, 2 morcovi, 500 g ciuperci pleurotus, 3-4 lg de ulei, 1 lg delikat, aprox. 600 ml apă fierbinte, 1 lg rasă de boia, 1-2 ardei, 1 lg făină, 3 lg smântână, găluște din făină, 1 leg. pătrunjel, sare și piper
Ingredient pentru găluște
2 ouă , sare , piper și făină
Înăbușim ceapa și morcovii în ulei cu puțină apă împreună cu 1 lingură de delikat până se înmoaie.
Adăugăm ciupercile spălate și tăiate bucați potrivite.
Punem apă fierbinte, ardeiul tăiat rondele și 1 lingură de boia.
Separat facem găluștele de făină și le punem în mâncare când începe apa să fiarbă.
Pentru găluște amestecăm cele 2 ouă cu sare ,piper și făină. Aluatul trebuie să fie mai consistent decât aluatul de clătite.
Nu trebuie să curgă prin furculiță, dar nici prea gros pentru că ies găluștele prea tari.
Când sunt fierte găluștele punem smântâna amestecată cu făina și mai fierbem 5 minute.
Adăugăm sare și piper după gust, apoi stingem focul și punem pătrunjel verde tocat mărunt.
Servim gulașul cu ceapă roșie zdrobită cu puțină sare 🙂
POFTĂ BUNĂ!