Pentru momentele în care stai la povești cu familia și prietenii, dar și pentru evenimente mai deosebite, poți prepara rețeta de fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată. Fursecurile sunt delicioase, iar aspectul lor este spectaculos și cuceritor.
Chiar dacă rețeta fursecurilor necesită trei etape de preparare, ingredientele sunt dintre cele mai populare și mereu la îndemână. Modul de preparare nu este complex, însă necesită mai mult timp, dar rezultatul final merită din plin atât efortul, cât și timpul alocat.
Fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea fursecurilor de trei grupe de ingrediente pe care le vei separa de la început, pentru a-ți ușura munca.
Pentru aluatul de fursecuri:
- 125 gr de unt cu peste 80% grăsime
- 75 gr de zahăr pudră
- 1 ou
- 300 gr de făină
- un praf de sare
- o linguriță cu esență de vanilie.
Pentru cremă:
- 250 ml de frișcă lichidă îndulcită
- 200 gr de ciocolată amăruie
- 50 gr de unt.
Pentru bezele:
- 3 albușuri de ouă medii
- 200 gr de zahăr tos foarte fin
- 3-4 picături de sirop concentrat de trandafiri
- nucă de cocos pentru decor.
Mod de preparare
Mai întâi adună pe masa de lucru ingredientele necesare aluatului pentru fursecuri. Acestea se vor prepara primele, urmate de bezele și apoi crema de ciocolată.
Trece făina prin sită într-un bol de frământare. Adaugă peste ea zahărul pudră, sarea, esența, oul și untul rece, tăiat în cuburi micuțe. Amestecă rapid toate aceste ingrediente, fie cu mixerul, fie cu vârfurile degetelor. Nu frământa îndelung aluatul, pentru a nu da timp untului să se topească.
Pune aluatul la frigider pentru 30 de minute, acoperit cu o folie de prospețime.
Apoi, scoate aluatul de la frigider și pune-l pe masa presărată cu făină. Întinde-l cu sucitorul într-o foaie de 5-6 mm grosime. Cu o formă circulară sau cu un pahar mai micuț, decupează cercuri din aluat. Așază-le în tava cuptorului în care ai pus hârtie de copt.
Pune tava în cuptor și coace fursecurile pentru 13-15 minute la 180 de grade Celsius. Nu le coci decât până când încep să se rumenească ușor pe margini. Între timp, poți prepara crema pentru fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată sau poți pregăti compoziția pentru bezele roz.
Cum prepari bezele roz
Pune albușurile în bolul mixerului și lasă-le la temperatura camerei până când se coc fursecurile. Apoi, mixează-le până când devin cristaline. Adaugă zahărul treptat, dar și picăturile de sirop de trandafiri, în timp ce amesteci intens bezeaua.
Pune compoziția rezultată în săculețul unui dispozitiv de decorat torturi. În tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt formează bezelele cu diametrul cât al fursecurilor. Coace-le la 100 de grade Celsius pentru o oră.
Pentru a prepara crema de ciocolată, rupe ciocolata în bucăți mici și pune-o la topit în frișca lichidă încălzită. Adaugă și untul și amestecă pentru omogenizarea compoziției. Lasă crema de ciocolată la răcit înainte de a o folosi.
Când ai fursecurile coapte și răcite, de asemeni și bezelele, iar crema de ciocolată răcită poți monta delicioasele fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată. Unge fursecurile cu un strat de cremă și presează bezelele peste ei.
Trece-le prin nucă de cocos pentru a se lipi de crema de ciocolată de pe margini.