Fără făină, fără grăsime în exces! Încearcă această reţetă de cheesecake sau pască fără aluat, cu brânză de vaci şi stafide. E foarte uşor de preparat şi nu ai nevoie de multe ingrediente.
Pasca fără aluat cu brânză de vaci este un desert minunat pentru masa de Paşte, dar poate fi pregătită cu orice ocazie, pentru că este un desert uşor şi răcoritor, numai bun pentru începutul sezonului cald.
Ingrediente pentru pască fără aluat
Rețeta este pentru o tavă rotundă cu diametrul de 20 de centimetri.
- 600 grame brânză de vaci dulce foarte grasă bine scursă
- 4 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 1 linguriţă de scorţişoară
- coaja rasă de la o jumătate de lămâie
- coaja rasă de la o jumătate de portocală
- 1 vârf de cuţit de sare
- 100 de grame de stafide înmuiate în prealabil în puţin lapte cu esenţă de rom
- unt şi pesmet (pentru a unge şi tapeta tava de copt)
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi ne ocupăm de pască: amestecăm bine brânza cu zahărul, adăugăm ouăle, coaja de lămâie şi de portocală, stafidele şi scorţişoara şi amestecăm până se omogenizează compoziţia cu ajutorul unei linguri de lemn.
Se unge apoi tava rotundă cu puţin unt şi se tapetează cu pesmet pe fund (dar puteţi renunţa la această etapă dacă tava este antiaderentă), după care se adaugă amestecul de brânză.
Se lasă la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute, până capătă o crustă aurie. Se lasă să se răcească, apoi se pune o farfurie şi se ornează cu zahăr pudră.