Dacă vrei să faci acasă cartofi wedges, atunci urmează pașii de mai jos. Cartofii wedges sunt un aperitiv sau o gustare excelentă și sunt ușor de preparat. Aceștia sunt delicioși, crocanți, aromați și picanți. De cele mai multe ori, cartofii sunt copți la cuptor, dar pot fi și prăjiți sau puse în air fryer. Sunt delicioși ca atare, dar se potrivesc bine și cu orice sos de sos chilli, ketchup sau guacamole.
Înmuiați și frecați bine 500 de grame de cartofi cu o perie și clătiți-i bine sub jet de apă. Acest lucru ajută la îndepărtarea murdăriei și a noroiului de pe cartofi.
Tăiați fiecare cartof pe lungime în 2 părți. Poți lăsa coaja, dacă ai spălat-o foarte bine. Apoi tăiați fiecare parte în 3 sau 4 felii, în funcție de mărimea cartofului. Adăugați-i într-un bol cu apă rece. Lăsați-i să se odihnească timp de 30 de minute.
Măsurați toate condimentele și păstrați-le deoparte.
Ingrediente
- 1 linguriță de pudră de ardei iute roșu sau ¾ linguriță de paprika
- ¼ linguriță de piper negru
- 1 linguriță de praf de usturoi
- 1 linguriță de praf de ceapă
- ¾ linguriță de sare
- 1 linguriță de cimbru
- 1 linguriță de oregano
- 1 linguriță de busuioc
- 2 linguri de amidon de porumb sau făină
Mod de preparare
Amestecați mai întâi toate condimentele și testați gustul. Adăugați mai multă sare dacă este nevoie. Preîncălziți cuptorul sau friteuza cu aer la 220 C. Ungeți sau tapetați o tavă de copt în funcție de cum vreți să gătiți cartofii wedges.
Scurgeți complet apa din cartofi și ștergeți-i cu un prosop de bucătărie. Turnați apoi 2 linguri de ulei și ungeți-i bine.
Se presară condimentele pregătite mai devreme. Acoperiți bine toți cartofii cu condimentele. O mulțime de condimente se depun pe fundul bolului. Amestecați bine și acoperiți-i uniform.
Dacă asezonarea este prea uscată, atunci presărați mai mult ulei, dacă se coace. Dacă folosiți friteuza cu aer, atunci puteți stropi cu apă.
Așezați cartofii wedges în tava de copt cu partea cu coajă în jos. Coaceți-i la cuptor timp de 30-35 de minute, până când devin crocanți. Ajustați timpul de coacere, după cum este necesar, în funcție de mărimea cartofilor wedges și de cuptor.