Covridog este denumirea rețetei de crenvurști în aluat, mult adorați de copii, dar pe care nici adulții nu-i refuză. Îi găsești în toate covrigăriile și patiseriile, dar tot mai buni sunt făcuți în casă.
Rețeta e mai simplă decât ai crede pentru că o poți face doar din două ingrediente, atunci când te grăbești: crenvurști și aluat foietaj. Iar atunci când timpul îți permite, poți prepara aluatul în casă, din ingrediente simple și mereu la îndemână.
Rețeta de covridog făcut în casă – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestei rețete de ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru umplutura acestuia. Toate ingredientele sunt simple și foarte accesibile, o parte din ele le deții în cămară și în frigider.
Pentru aluat:
- 350 gr făină;
- 200 ml lapte călduț;
- 50 gr unt moale;
- 5 gr drojdie uscată;
- 30 gr zahăr;
- 7gr sare;
- 1 gălbenuș + 1 linguriță de lapte pentru uns aluatul;
- opțional, semințe de susan.
Pentru umplut:
- 8-10 crenvurști;
- opțional, 1-2 linguri de ketchup.
Mod de preparare
Aluatul se prepară foarte simplu, doar adaugi toate ingredientele în bolul mixerului și le amesteci până când rezultă un aluat elastic și omogen.
Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l la temperatura camerei pentru 30 de minute. Aluatul nu necesită timp îndelungat de dospire.
Apoi împarte aluatul în 8-10 părți egale. Modelează fiecare parte de aluat sub formă de bilă. Iar cu ajutorul sucitorului, întinde bilele în foi circulare cu diametrul cât lungimea crenvurștilor.
Ia câte un crenvurst și împachetează-l în aluat. Așază crenvurștii în aluat în tava cuptorului, pe hârtie de copt.
Acoperă tava cu folie alimentara și las-o la temperatura camerei pentru 35-40 dr minute.
Înainte de a introduce tava în cuptor, încălzește-l la 190de grade Celsius.
Unge aluatul crenvurștilor cu gălbenuș diluat cu lapte și presară semințe de susan pe deasupra.
Pune tava în cuptor și coace crenvurștii în aluat pentru 20-25 de minute. Servește-i ușor calzi, cu ketchup sau cu muștar.