Rețeta perfectă de cordon bleu: rapidă, perfectă pentru o cină pregătită pe repede înainte într-o zi de lucru. Rețeta de cordon bleu este și extrem de gustoasă.
Ingredente Cordon Bleu:
2 cepe mici, 5 ciuperci, 1 baton parizer vegetal, cașcaval, 1 morcov fiert, sare și piper, 2 lg ulei, 1 ou, făină și pesmet, ulei pentru prăjit.
Călim ceapa și ciupercile cu 2 linguri de ulei și puțină apă, sare și piper.
Tăiem parizerul în felii subțiri pe lung, eu le-am tăiat cu ajutorul curățătorului de legume. În general, dar mai ales pentru acest preparat vă recomand parizerul ,,pariveg iezer”, datorită texturii care nu este sfărâmicioasă ca la alte produse similare.
La fel tăiem și cașcavalul în felii subțiri care pot fi rulate.
Așezăm 3 felii de parizer suprapuse puțin una peste cealaltă.
Adăugăm cașcavalul.
Asezăm ciupercile călite cu ceapa și un bastonaș de morcov fiert, având grijă ca la capătul opus să nu așezăm nimic peste parizer pe o porțiune de aprox. 2cm, pentru a se lipi ruloul mai bine.
Rulăm cu grijă strângând bine compoziția în interior.
Trecem fiecare rulou prin făină, ou (bătut cu sare și piper) și pesmet, apoi prăjim rulourile în ulei încins pe ambele părți .
Le scotem pe un șervețel de hârtie să se scurgă de ulei.
Așezăm cordonul bleu pe un platou și îl servim alături de piure de cartofi sau altă garnitură care vă place.
Este delicios!
Poftă bună!