Pentru porția de desert cu care poți să-i cucerești pe ai casei, prepară o rețetă de clătite cu mere în aluat, aromate cu scorțișoară. Clătitele ies gustoase, dolofane și sunt foarte consistente.
Este o rețetă de clătite americane sau pancakes. Au dimensiuni mai mici, pentru a le putea întoarce cu ușurință de pe o parte pe cealaltă, fără să se deformeze.
Clătite cu mere în aluat – Ingrediente
- 3 ouă de mărime medie
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 25 gr zahăr
- 250 ml lapte
- 300 gr făină
- 5 gr praf de copt
- 1 linguriță pudră de scorțișoară
- 1 linguriță esență de vanilie, opțional
- 3 mere mari
- ulei pentru uns tigaia.
Mod de preparare
Începe prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele menționate în listă, dar și toate ustensilele necesare preparării. Orice rețetă se prepară mai rapid, dacă ai tot ce trebuie la îndemână.
Ai nevoie de un bol în care amesteci ingredientele, un tel sau un mixer și o răzătoare. Mai ai nevoie de o tigaie în care coci clătitele și de o spatulă cu care le întorci de pe o parte pe cealaltă.
Când ai totul adus pe masa de lucru, poți da start pregătirii aluatului pentru clătite.
Cum prepari clătite cu mere în aluat
Sparge ouăle în bol și adaugă un praf de sare și zahărul peste ele. Amestecă-le energic cu telul sau cu mixerul, până când își măresc consistent volumul, iar granulele de zahăr nu se mai simt.
Adaugă laptele, omogenizează compoziția, apoi adaugă făina amestecată cu praful de copt și pudra de scorțișoară.
Spală merele, șterge-le bine și răzuiește-le direct peste aluatul pentru clătite. Cum răzuiești primul măr, amesteci aluatul pentru a nu da timp mărului să oxideze. După ce ai adăugat și merele răzuite mai poți adăuga și vanilia, dacă optezi și pentru aceasta.
Pune ulei la încins într-o tigaie mai mare, atât cât să îi acoperi baza. Ia câte o lingură din aluatul pentru clătite cu mere răzuite și formează grămăjoare în tigaie. Aplatizează grămăjoarele cu dosul lingurii. Rumenește clătitele pe prima parte, apoi întoarce-le cu spatula și rumenește-le frumos și pe a doua parte.
Scoate-le pe un platou, dar nu le așeza una peste alta cât sunt calde, pentru a nu se deforma. Poți presăra zahăr pudră cu aromă de vanilie peste delicioasele clătite cu mere în aluat, atunci când le servești.