Ingrediente „ciorbă de burtă” cu ciuperci pleurotus:
1 caserolă de ciuperci pleurotus (500 gr), 2 morcovi, 2 cepe, 1 căpățână usturoi, 2 gălbenușuri, 250 gr iaurt gras, 250 gr smântână, 2 lg-țe de boia dulce, 2 foi de dafin, 3 lg de ulei, leuștean, sare și piper, oțet (opțional).
„Ciorba de burtă” cu ciuperci pleurotus este un bun substitut pentru cei care nu mai folosesc în alimentație carnea.
Se toacă ceapa, morcovul se dă pe răzătoarea mare.
Se înăbusă în ulei cu apa și puțină sare.
Se adaugă boiaua și foile de dafin, apoi se completează cu apă.
Ciupercile se spală și li se taie codițele.
Se taie pe lung în fâșiuțe.
Se adaugă în ciorbă și se lasă să fiarbă aprox. 25 minute.
Separat se curăță usturoiul și se pisează cu sare.
Se adaugă în ciorbă usturoiul și leușteanul. Se potrivește gustul cu sare și piper și se mai fierbe 1 minut.
Iaurtul , smântâna și gălbenușurile se amestecă și se adaugă peste compoziție un polonic de ciorbă fierbinte.
Se stinge focul și se adaugă în ciorbă amestecand repede.
Separat se poate adăuga în farfurie când se servește: smântână, oțet și pătrunjel.
Poftă bună!