Pe lângă renumitele sarmale, din varză poţi face şi multe alte preparate delicioase, numai bune de pus pe masă. Încearcă o reţetă de chifteluţe cu varză.
Ingrediente pentru chifteluțe cu varză:
500 g varză, 2 morcovi, 2 cartofi fierți, 1 ceapă, 3 ouă, 5-6 căței de usturoi, 1/2 legătură de mărar, 1/2 legătură de pătrunjel, sare și piper, pesmet, ulei.
Se dau varza și morcovul pe răzătoarea mare apoi se amestecă împreună cu puțină sare și se lasă câteva minute.
Ceapa se toacă mărunt și se călește în 3 linguri de ulei cu puțină apă. Se stoarc varza și morcovul de apă și se adaugă peste ceapă continuând călirea până se înmoaie.
Se lasă să se răcească apoi se adaugă usturoiul zdrobit, cartoful fiert răzuit, mărarul și pătrunjelul tocate mărunt, ouăle bătute ușor, sare și piper. Se amestecă bine compoziția de chifteluțe apoi se adaugă pesmet până capătă o consistență care se poate modela.
Formăm chifteluțele cu mâna ușor umezită și le trecem prin pesmet sau mix pentru paneuri.
Le prăjim în ulei încins și le scoatem pe servețel absorbant.
Poftă bună!