Budinca de cartofi cu brânză este un preparat rapid, ideal pentru momentele în care nu ai prea mult timp la dispoziție pentru o masă mai elaborată.
Ingrediente pentru budincă de cartofi cu brânză:
10 cartofi potriviți, 500 g brânză, 5 ouă, 6 lg smântână, 100 g cașcaval afumat, piper, 1 cub de unt
Se fierb cartofii în coajă, se curăță și după ce s-au răcit se taie rondele.
Separat sfărâmăm brânza și o amestecăm cu ouăle, cașcavalul tăiat cubulețe și smântâna.
Ungem un vas rezistent cu unt și așezăm un strat de cartofi și jumătate din compoziția de brânză.
Adăugăm încă un strat de cartofi și restul compoziției cu brânză. Deasupra eu am mai pus puțin unt din loc în loc, dar nu este obligatoriu. Punem piper proaspăt măcinat și așezăm vasul în cuptorul încins pentru aprox. 35-40 minute la foc mediu.
Când budinca s-a rumenit frumos scoatem tava din cuptor și o lăsăm să se răcească puțin.
Porționăm budinca și o servim simplă, cu smântână sau ketchup.
Este la fel de bună atât caldă cât și rece.
Poftă bună!