Dacă adori deserturile cu gust intens de ciocolată și ești în căutarea unei rețete simple și rapid de preparat, îți oferim cea mai simplă rețetă de prăjitură cu gust intens de ciocolată: brownie din trei ingrediente.
Pe cât de simplă și ușor de preparat este prăjitura, pe atât este de delicioasă și gustoasă. Cu siguranță, cei care o vor gusta te vor ruga să repeți rețeta.
Ingrediente
- 3 ouă medii
- 300 gr cremă de ciocolată
- 3 linguri de făină albă
Mod de preparare
Înainte de a te apuca de pregătirea ingredientelor pentru compoziția de brownie, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Atunci când cuptorul este încălzit, înainte de introducerea tăvilor cu aluaturi, cresc șansele ca aluatul să crească frumos și să se coacă uniform.
Poți folosi pentru prepararea compoziției de brownie un mixer sau un tel clasic, în formă de pară. Compoziția nu necesită procesare îndelungată și nici nu este necesar să separi albușurile de gălbenușuri, ca în cazul altor tipuri de prăjituri.
Sparge cele trei ouă în bolul mixerului și adaugă peste ele crema de ciocolată. Amestecă ingredientele până la omogenizarea compoziției. Adaugă, pe rând, cele trei linguri de făină, nu înainte de a trece făina printr-o sită deasă. Omogenizează compoziția după fiecare lingură de făină adăugată.
Îmbracă cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 20/30 cm și întinde compoziția în ea pentru brownie. Nivelează compoziția cu o spatulă de tort pentru a se dezvolta uniform în timpul tratamentului termic. Coace prăjitura brownie din trei ingrediente pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, lasă prăjitura să se răcească în tavă, apoi o poți porționa în cuburi. Dacă mai dispui de cremă de ciocolată, pune-o la încălzit într-un vas, pe baie de aburi.
Glazurează cu ea porțiile de brownie pentru un aspect mai plăcut. Dacă nu mai ai cremă de ciocolată, poți presăra peste prăjitură zahăr pudră cu aromă de vanilie sau cu aromă de rom.