Ingrediente pentru ardei umpluți cu ciuperci:
1 caserolă de ciuperci pleurotus, 1 ardei gras, 2 cești pastă de roșii, 3 cepe, 3 morcovi mici, 3 lg nucă măcinată, 2 ouă, 2 cești de orez, cimbru, sare și piper, pătrunjel verde, 5 sau 6 caței de usturoi, 1 cană de apă, 3 lg de ulei, cca. 1 kg de roșii
Se macină nuca și se mărunțesc ciupercile (se pot face la robot).
Ceapa se toacă, morcovul se dă pe răzătoare și se călesc in cele 3 lg de ulei.
Se adaugă ciupercile și cimbrul.
Se spală 2 cești de orez.
Se adaugă peste compoziția de ciuperci, ceapă și morcov.
Se amestecă mereu ca să nu se prindă orezul, până scade apa lăsată de ciuperci și compoziția nu mai este apoasă. Se stinge focul și se lasă la răcit. Când este rece se adaugă : 2 ouă, 3 lg de nucă măcinată și pătrunjelul.
Ardeii se spală, se curătă de sâmburi și se așează într-o tavă unsă cu unt.
Se umplu 3/4.
In gura fiecărui ardei punem rondele de roșii și presărăm cimbru.
Separat preparăm sosul. Decojim 3 roșii și le tăiem cubulețe, curățăm și tocăm usturoiul și pătrunjelul.
Pregătim 2 cești de pastă de roșii, 1 cană de apă, sare si piper.
Amestecăm toate ingredientele.
Le adăugăm în tavă peste ardei.
Se ține tava la cuptor până se rumenesc ardeii și scade sosul.
Servim împreună cu sosul din tavă și smântână.
Pofta bună!