Ingrediente pentru prăjitura vegană cu cremă de ciocolată:
Blat
250 gr. curmale, 1 cup cacao, 1 cup migdale, 1 cup nuci românești, 1 cup stafide
Crema
70 gr. cacao, 90 gr. curmale, 120 ml unt de cacao, 50-60 ml îndulcitor, 1 cutie cremă vegetală din nucă de cocos (400 ml)
Pentru blat se pun toate ingredientele în robotul cu lama S și se mixează până rezultă o compoziție ușor lipicioasă, apoi o punem într-o tavă în care am așezat folie alimentară și presăm ușor.
Crema se face într-un blender, de preferat mai puternic, până rezultă o compoziție cremoasă, care se toarnă deasupra blatului.
Prăjitura se pune în congelator până se întărește crema și apoi se poate păstra în frigider.
Curmalele se pun la hidratat cu o oră înainte de a face prăjitura.
1cup= 250 ml
Am folosit cremă vegetală din nucă de cocos de la Sanovita