Vinetele, beneficii surprinzătoare pentru sănătate

beneficii-vinete

foto doc.ro

Vinetele sunt vedetele acestui sezon. Ușor de preparat și de inclus în dieta zilnică, ele au nenumărate beneficii asupra sănătății organismului. Care sunt efectele surprinzătoare ale consumului de vinete și de ce recomandă nutriționiștii consumul lor.

Vinetele sunt folosite în nenumărate preparate de pe întreg globul pământesc. Există mai multe tipuri de vinete care variază în funcție de mărime și culoare. Însă indiferent de aceste caracteristici, fiecare soi se face remarcat prin câteva beneficii importante asupra organismului.

Efectele surprinzătoare ale consumului de vinete

Vinetele sunt plante care au o cantitate importantă de nutrienți, sunt hrănitoare și ușor de inclus în diferite preparate. Vinetele conțin vitamin, minerle, fibre și puține calorii.

Aproximativ 80 de grame de vinete pt conține 20 de calorii, 5 grame de carbohidrați, 3 grame de fibre, 1 gram de proteină, magneziu, potasiu, vitamina C și vitamina K.

Pe lângă vitamine și minerale, vinetele conțin o mulțime de antioxidanți. Antioxidanții sunt acele substanțe care ajută corpul în lupta împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ. Studiile au arătat că alimentele bogate în antioxidanți ajută la prevenirea bolilor cronice precum cele de inimă sau cancerul. Vinetele sunt bogate în antocian, un compus chimic care le dă culoarea violet.

Acest compus este un pigment cu proprietăți antioxidante puternice.

Printre efectele surprinzătoare ale consumului de vinete se numără și pierderea în greutate. Vinetele sunt ideale pentru reglarea nivelului zahărului din sânge, dar și pentru reglarea sistemului digestiv. Totodată, vinetele sunt un aliat de nădejde când vine vorba de alcătuirea unei diete pentru slăbire.

Vinetele sunt recomandate persoanelor care au probleme cu sistemul osos. Acestea sunt bogate în vitamine și minerale esențiale,printre care și magneziu. Vinetele pot conține 0.19 miligrame de magneziu, aproximativ 8 % din necesarul zilnic recomandat pentru bărbați și 11 % din necesarul zilnic recomandat pentru femei.

Datorită numărului mare de antioxidanți, studiile arată că vinetele pot ajuta la apariția bolilor de inimă. Un studiu realizat pe persoane cu un colesterol ridicat a arătat că persoanele care au consumat zilnic suc de vinete timp de două săptămâni au reușit să-și regleze nivelul colesterolului din sânge.

Exit mobile version