Locurile de joacă şi parcurile, adevărate focare de infecţii. Camerele de gardă ale spitalelor, pline de copii

locuri-de-joaca

foto observatornews.ro

Camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie au fost pline, în acest weekend. Numărul de cazuri de enterocolită în rândul copiilor a crescut chiar şi de cinci ori, de când a venit căldura. S-au înmulţit şi cazurile de muşcături de căpuşă.

Părinţii spun că parcurile şi locurile de joacă sunt adevărate focare de infecţie. Aşa că distracţia se încheie, în ultima vreme, cu un drum la medic.

Speriaţi şi obosiţi, cu cei mici în braţe, părinţii au stat şi trei ore pe holurile camerelor de gardă, în aşteptarea unui diagnostic. Medicii n-au avut timp să respire. Peste jumătate dintre micii pacienţi din Capitală au venit cu simptome de enterocolită. Virusul se transmite uşor şi poate provoca deshidratare severă.

„În situaţia în care într-adevăr este zgomotoasă simptomatologia şi cel mic nu se poate alimenta şi vorbim de scaune diareice, de greaţă, de vărsături, atunci va trebui să ajungă într-o cameră de gardă”,

a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist.

Parcurile neigienizate, principalele focare de infecţie

În astfel de locuri, cu iarbă neîngrijită, se ascund cele mai multe căpuşe. Medicii le recomandă părinţilor să fie foarte atenţi când îi îmbracă pe cei mici, să nu lase pielea la vedere şi să îi controleze bine atunci când ajung acasă.

În acelaşi timp, dacă le cumpără de mâncare din parc sau din locuri publice, să fie atenţi la termenele de valabilitate şi condiţiile de păstrare ale alimentelor şi, nu în ultimul rând, să respecte regula principală când vine vorba de igienă, spălatul pe mâini.

Exit mobile version