Cum poți topi grăsimea corporală în timp ce dormi

slabire

foto observatornews.ro

Cum poți topi grăsimea corporală în timp ce dormi. Te-ai săturat să simți că te lupți constant cu grăsimea corporală care nu mai vrea să plece? Ai încercat orice dietă și rutină de exerciții fizice, dar încă nu reușești să scapi de kilogramele în plus? Dacă da, este timpul să adaugi o nouă strategie.

Somnul este un factor crucial atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Faptul că nu te odihnești suficient îți poate împiedica progresul, potrivit Sleep Foundation.

Dar știai că poți folosi și puterea somnului în avantajul tău pentru a arde mai multe grăsimi?

Cum poți topi grăsimea corporală în timp ce dormi

Aceste sfaturi sunt ușor de implementat și necesită un efort minim, făcându-le perfecte pentru persoanele ocupate care nu au ore de petrecut în sala de sport sau în bucătărie.

De la ajustarea rutinei de culcare până la modificări simple ale dietei, aceste sfaturi te vor ajuta să optimizezi procesele naturale de ardere a grăsimilor din organism. Vestea bună e că te vei trezi simțindu-te mai slabă și mai plină de energie.

Încearcă postul intermitent

Încearcă să mănânci ultima masă cu câteva ore înainte de culcare și postește până la micul dejun a doua zi. Sau, mai bine, așteaptă până la ora prânzului. Acest lucru poate ajuta corpul să ardă grăsimi în loc de glucoză pentru energie în timpul nopții.

Postul intermitent este o abordare alimentară care implică ciclicitate între perioadele de mâncare și post.

În perioada de post, organismul folosește grăsimea stocată ca sursă de energie, ceea ce duce la pierderea grăsimilor. Când dormim, corpul nostru intră în stare de post în mod natural. Combinarea acestui lucru cu postul intermitent poate prelungi perioada de post. În plus, postul intermitent poate ajuta la reglarea hormonilor care afectează pierderea în greutate, cum ar fi insulina și hormonul de creștere.

Scade temperatura în cameră în timp ce dormi

Dormitul într-o cameră răcoroasă poate stimula metabolismul și activa grăsimea brună, care arde caloriile pentru a genera căldură. Așadar, e indicat să reduci temperatura termostatului și să lași corpul să facă treaba în timp ce te odihnești.

Când dormim într-un mediu răcoros, corpul nostru lucrează mai mult pentru a-și menține temperatura. Poate duce la o creștere a numărului de calorii arse.

În plus, dormitul într-o cameră răcoroasă poate îmbunătăți calitatea somnului nostru, ceea ce poate ajuta, de asemenea, la pierderea în greutate. Un somn slab calitativ a fost legat de dezechilibre hormonale care pot duce la creșterea în greutate.

Fă antrenament de forță seara

Antrenamentele de forță pot stimula metabolismul. Aceasta înseamnă că ridicarea de greutăți te poate ajuta să arzi mai multe calorii, chiar și în timp ce dormi. Încearcă să faci un antrenament rapid de forță seara pentru a accelera metabolismul înainte de culcare.

Antrenamentul de forță poate crește masa musculară, ceea ce duce la o creștere a ratei metabolice a organismului,. Rezultatul este o ardere mai mare a caloriilor, chiar și în timpul repausului.

Fă dușuri reci

S-a demonstrat că dușurile reci și băile cu gheață stimulează grăsimea brună, similar cu dormitul într-o cameră răcoroasă. În plus, șocul apei reci poate accelera metabolismul și te poate ajuta să arzi mai multe calorii pe parcursul zilei.

Dușurile reci pot crește producția de grăsime brună a organismului, care arde caloriile pentru a genera căldură. De asemenea, pot îmbunătăți calitatea somnului și pot reduce inflamația, ducând la un somn mai odihnitor și susținând o pierdere sănătoasă în greutate.

Evită mesele înainte de culcare

Cercetările arată că o masă chiar înainte de culcare poate determina organismul să stocheze excesul de calorii sub formă de grăsime, mai degrabă decât să le ardă pentru energie. Prin urmare, evită să mănânci cu cel puțin două până la trei ore înainte de culcare, pentru a permite sistemului digestiv să-și facă treaba și pentru a ajuta corpul să scape de grăsime în timpul somnului.

Consumarea unor cantități mari de alimente poate îngreuna ciclurile de somn, influențând negativ calitatea odihnei tale. Consumul unei mese ușoare cu câteva ore înainte de culcare poate ajuta organismul să digere alimentele mai eficient și să prevină excesul de calorii.

Exit mobile version