10 alimente care te ajută să slăbești. Ce să incluzi în meniu ca să pierzi în greutate

dieta

foto bzi.ro

Atunci când îți dorești să slăbești, alegerea alimentelor pe care le consumi reprezintă un factor important. Asta deoarece numărul de calorii diferă de la aliment la aliment, fiecare trecând prin procese metabolice diferite în organismul uman.

Unele pot avea efecte foarte diferite asupra senzației de foame, a hormonilor și a numărului de calorii pe care le ardeți. Există alimente care sunt recomandate în orice dietă.

Vegetalele cu frunze verzi

Din această categorie fac parte varza Kale, spanacul, ștevia, sfecla mangold și altele. Acestea conțin un număr redus de calorii și carbohidrați, dar sunt pline de fibre, vitamine și minerale, exact ceea ce aveți nevoie ca să pierdeți în greutate.

Somonul

Beneficiile consumului de somon sunt bine cunoscute. Este un pește gras, bogat în proteine, nutrienți și grăsimi sănătoase, care îți va oferi o masă copioasă cu un număr redus de calorii. Somonul conține și un important aport de iod, necesar pentru bună funcționare a tiroidei.

Carnea de vită și pieptul de pui

Consumul de carne este unul controversat, multe persoane considerând că acesta crește riscul de boli cardiovasculare sau diabet. Însă, în realitate, carnea de vită și de pui sunt ideale în dietă, deoarece sunt bogate în proteine, oferind astfel o senzație de sațietate ce te va face să mănânci mai puțin.

Supele

Studiile arată că atunci când oamenii consumă alimente sub formă de supă au tendința să mănânce mai puțin și să se simtă plini mai repede. Totuși, ai grijă să nu adaugi prea multe grăsimi supei tale, cum ar fi smântâna sau laptele de cocos, deoarece poți depăși numărul caloric dorit.

Brânza de vaci

Deși produsele lactate tind să aibă un număr caloric ridicat, brânza de vaci conține mai degrabă proteine și un număr foarte redus de carbohidrați și grăsimi, dându-vă senzația de plin la un număr relativ scăzut de calorii.

Cerealele integrale

Cereale integrale precum ovăzul, orezul brun și quinoa sunt pline de beta-glucani, fibre solubile și cantități semnificative de amidon rezistent, care ajută la apariția senzației de sațietate și la îmbunătățirea metabolismului.

Fructele

Sănătoase și gustoase, fructele sunt recomandate în diete. Deși conțin zahăr natural, au puține calorii, iar digerarea lor se face rapid. În plus, conținutul de fibre ajută la prevenirea creșterii nivelului de zahăr în sânge.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este bogat în acizi grași care taie pofta de mâncare. Ajută la reducerea grăsimii acumulate pe burtă, însă, conține multe calorii, așa că trebuie consumat cu moderație.

Iaurtul natural

Iaurtul este un aliment excelent pentru că anumite tipuri conțin bacterii probiotice care pot îmbunătăți funcția intestinală. Un intestin sănătos este protejat contra inflamației și a rezistenței la leptină, care este unul dintre principalii factori hormonali ai obezității.

Oțetul de mere

Oțetul de mere, adesea folosit ca dressing pentru salate, este un aliment popular în combaterea kilogramelor în plus. Un studiu de 12 săptămâni realizat pe persoanele obeze a arătat că un consum de 15-30 ml de oțet de mere pe zi a ajutat la o pierdere în greutate de 1.2 – 1,7 kilograme.

Exit mobile version