Uleiul de in, un aliment cu proprietăți și beneficii miraculoase

Ulei-de-Seminţe-de-In

foto lataifas.ro

Uleiul din seminţele de in există în alimentaţia oamenilor de mai bine de 9.000 de ani, și sunt dovezi care localizează încă de atunci, în Siria, primele semințe de in transformate de om în ulei comestibil. Se mai spune că ar fi fost printre primele superalimente cultivate de om.

Bogat în acizi grași esențiali, uleiul de in este benefic în cazul bolilor cardiace, împotriva mai multor afecțiuni inflamatorii și dezechilibre hormonale, inclusiv infertilitate și lupus. Acizii grași omega 3 și 6 din uleiul de in sunt printre componentele vindecătoare cele mai importante.

Semințele de in întregi, din care se extrage uleiul de in conțin substanțe numite fitoestrogeni, care ajută organismul uman în caz de dezechilibre hormonale.

Aceste substanțe ajută la prevenirea infecțiilor cu anumite bacterii, fungi, virusuri, inclusiv cele care produc zona zoster sau herpes.

Uleiul de in ajută organismul:

Uleiul de in este folosit și ca tratament pentru păr, în caz de eczeme la nivelul scalpului și psoriazis, grație efectului antiinflamator. Uleiul de in hrănește părul și îi oferă hidratare, strălucire și îl face mai rezistent, prevenind astfel căderea părului.

Uleiul de in te ajută să tratezi acneea, eczemele, psoriazis, arsuri solare și rozaceea. Acizii grași din compoziția uleiului de in ajută elasticitatea pielii. De asemenea, uleiul de in ajută la îndepărtarea celulitei.

Exit mobile version