Sirop de trandafiri – cum se prepară și ce beneficii are

sirop-de-trandafiri

sirop-de-trandafiri

Aromatul sirop de trandafiri este relativ ușor de preparat și are numeroase beneficii pentru sănătate. În plus, savoarea siropului de trandafiri este una aparte, fiind, desigur, o băutură foarte parfumată.

Siropul de trandafiri este o băutură foarte răcoritoare vara. Îl puteți combina apă rece sau puteți să încercați milkshake cu sirop de trandafiri.

Sirop de trandafiri – beneficii

Vara apelăm la alimente și băuturi răcoritoare pentru a aduce o stare de bine în căldura înăbușitoare. Una dintre cele mai aromate băuturi pentru a reduce temperatura corpului poate fi siropul de trandafiri.

Renumite pentru parfumul și beneficiile excepționale pe care le are pentru sănătate, petalele de trandafir au un efect răcoritor și dau o stare de bine în corp. Siropul de trandafiri a fost multă vreme un aliment de bază în gospodăriile indiene, la noi fiind mult mai cunoscută dulceața de trandafiri.

Trandafirul de Damasc este o plantă ornamentală și pe lângă efectul parfumant, au fost studii care raportează pentru această plantă mai multe proprietăți farmacologice, inclusiv efect anti-HIV, antibacterian, antioxidant, antitusiv, hipnotic, antidiabetic și relaxant asupra lanțurilor traheale.

Siropul de trandafiri este cunoscut pentru potențialul de a reduce stresul și anxietatea datorită proprietăților sale răcoritoare. Fibra din trandafir ajută la reglarea tranzitului intestinal.

Proprietățile antiinflamatorii țin la distanță probleme precum balonarea și aciditatea. Trandafirul este cunoscut pentru că menține pielea și părul sănătos. Proprietățile sale antioxidante ajută la reducerea petelor de îmbătrânire, a ridurilor și a liniilor fine de pe piele.

Produsele din petale de trandafiri ajută la detoxifierea și întărirea organismului, atenuează simptomele de greață, ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.

Petalele de trandafiri conțin vitaminele ,B,C,D, E, dar și calciu, fier, fosfor sau zinc.

Sirop de trandafiri – rețetă

Ingrediente

Mod de preparare

Se spală bine petalele de trandafiri și se pun la fiert într-un vas împreună cu apa. Se lasă totul să fiarbă pentru 5 minute, timp în care petalele se albesc.

Se strecoară lichidul obținut, la fel și petalele, iar peste se adaugă zahărul și zeama de la lămâie. Se pune din nou la fiert și se mai lasă pentru aproximativ 10 minute, până când siropul se îngroașă.

Peste siropul obținut se adaugă petalele de trandafiri și se lasă totul într-un vas cu capac până a doua zi când se mai dă o dată în clocot toată compoziția. Se strecoară din nou siropul printr-un prosop sau o sită, după care se pune în sticle și se păstrează la frigider.

Exit mobile version