Cel mai bun drob de Paște, rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu

catalin-Scarlatescu-drob

foto viva.ro

Cel mai bun drob de Paște, rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu. Învață cum să faci cel mai bun drob de Paște, respectând indicațiile lui chef Cătălin Scărlătescu. Celebrul bucătar de la Antena 1 a dezvăluit că a moșetnit rețeta chiar de la bunica lui.

Există masă de Paște fără drob? Prea uscat, prea gras, nu toate încercările gospodinelor sunt o reușită, dar asta se poate schimba, dacă respectați câteva sfaturi recomandate de unul dintre cei mai simpatici bucătari de la TV.

Ingrediente dorb de Paște

Mod de preparare

Înainte de orice, se iau organele de miel și se spală cu simț de răspundere, apoi se taie în cuburi mari ce se pun la călit într-o tigaie în care s-a turnat înainte ulei de floarea soarelui.

Se ia un sfert din compoziție și se taie tot cuburi. După ce se stoarce bine de ulei, restul cărnii se trece prin robotul de bucătărie. Ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul se toacă mărunt pentru ca mai târziu să se adauge în amestec.

Se amestecă bine carnea și verdețurile până ce încep să se omogenizeze, iar mai apoi se adaugă cele opt ouă bătute ca pentru omletă. Adăugați sarea și piperul și înveliți amestecul în prapure.

Drobul se lasă în cuptor în jur de 50 de minute, la o temperatură de 140 de grade Celsius. În funcție de preferințe, în mijlocul drobului se pot pune, înainte de a fi băgat în cuptor, câteva ouă fierte întregi ce, la momentul în care preparatul-vedetă al mesei de Paște va fi tăiat felii, îi vor da un aspect interesant.

Când vine vorba despre rețete tradiționale, Cătălin Scărlătescu are cele mai bune recomandări. Iată care este lista de ingrediente pentru cozonaci.

Exit mobile version