Cum scapi de insomnie. Cele mai bune alimente care te ajută să dormi mai bine

lispa-somn

foto cancan.ro

Oricine a avut probleme cu somnul măcar o dată în viață. Poate să fie din cauza unei rutine necorespunzătoare, ca de exemplu consumul de cafea sau de energizant înainte de somn, ori pot fi motive pe fond emoțional, de la stres sau prea multe griji inutile. Există câteva remedii prin care poți combate insomnia.

Fiecare dintre noi are diferite nevoie când vine vorba de somn. De exemplu, adulții au nevoie de 7 până la 9 ore, copiii între 9 și 13 ore, în timp ce copiii mici și bebelușii au nevoie între 12 și 17 ore.

Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel este eficient atunci când suferi de insomnie, iar asta pentru că are proprietăți de calmare. Tot ce trebuie să faci este să îți prepari infuzia, cum ar fi o cană (200-250 ml) de apă caldă și o linguriță de flori de mușețel sau un pliculeț. Lași câteva minute la infuzat, apoi poți bea înainte de culcare.

Laptele

Un strop de nucșoară într-un pahar cu lapte cald te poate ajuta să adormi imediat. Laptele conține triptofan, un aminoacid esențial care ajută la creșterea nivelului de serotonină și melatonină din organism, ambele putând ajuta la inducerea somnului.

Migdalele

Migdalele sunt o sursă excelentă de fibre și de grăsimi bune. Acestea conțin magneziu, necesar pentru a regla melatonina care la rândul ei, produce somnul.

Semințele de dovleac

Semințele de dovleac te vor ajuta să adormi mai repede. Conțin triptofan și zinc, ambele ajutând creierul să transforme triptofanul în serotonină, care este precursorul melatoninei. Mănâncă câteva semințe de dovleac seara.

Exit mobile version