Video / Tesla Bot este numele robotului pe care compania Tesla vrea să-l producă în următorii ani

foto: paranteze.md

Tesla Bot este numele robotului pe care compania Tesla vrea să-l producă în următorii ani, un prototip al acestuia urmând să fie prezentat anul viitor, a anunțat, Elon Musk, CEO-ul Tesla, în cadrul ”AI Day”, o serie de discuții tehnice găzduite de Tesla în California, anunță CNBC.

Robotul umanoid metalic, va fi capabil să îndeplinească sarcini repetitive şi va fi realizat folosind aceeaşi tehnologie ca şi în cazul vehiculelor semi-autonome ale companiei.

Prototipul „Tesla Bot”, va avea cinci degete la mâini şi o siluetă androgină alb-negru.

„Tesla este cu siguranţă cea mai importantă companie de robotică din lume, deoarece maşinile sunt roboţi semi-conştienţi pe roţi, cu un computer de bord dedicat conducerii autonome„,

a declarat Elon Musk.

Prezentarea noului proiect Tesla este un exemplu de spectacol al lui Musk, în care anunță noile proiecte de cercetare sau produse interesante programate pentru anii viitori menite a stimula fanii, angajații, clienții și investitorii, susține presa americană.

La evenimentul „Ziua Autonomiei” din aprilie 2019, Musk a spus că Tesla va avea 1 milion de „robotaxi” autonomi pe drum, în 2020. În octombrie 2016, Musk a organizat un eveniment la Universal Studios din Los Angeles pentru a prezenta un produs pe care l-a numit Solar Roof. Țiglele solare expuse s-au dovedit a fi doar conceptuale.

„Dacă un robot umanoid ar funcționa și ar putea îndeplini sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi, acesta ar avea șansa de a transforma economia mondială prin reducerea costurilor forței de muncă”,

a spus Elon Musk.

Elon Musk lucrează la un robot care să ne facă cumpărăturile

„Tesla Bot” va aveao înălțime de 1,72 metri și s-ar putea duce la magazin să facă cumpărăturile în locul oamenilor. Cu toate acestea, Elon Musk a avertizat că robotul „probabil că nu va funcționa” la început.

„Se intenționează să fie prietenos, desigur, și să navigheze printr-o lume a oamenilor și să elimine sarcinile periculoase, repetitive și plictisitoare.

Ar trebui să-i poți spune, știi, te rog să mergi la magazin și să-mi iei următoarele produse alimentare. Genul ăsta de lucruri”,

a precizat șeful companiei Tesla Inc.

Elon Musk a spus că robotul „Tesla Bot” nu este destinat doar să lucreze în fabricile Tesla, ci că „Tesla dezvoltă deja o mulțime de componente necesare pentru robotică, deci are sens ca această companie să construiască și un robot”.

Exit mobile version