VIDEO / Patru astronauți amatori au ajuns pe orbita Pământului în Inspiration4

Inspiration4

Getty Images via AFP

Patru astronauţi amatori au ajuns, la primele ore ale zilei de joi, pe orbita terestră într-o misiune privată de trei zile în jurul Pământului.

Comandantul zborului este Jared Isaacman, un pilot experimentat şi fondatorul unei companii de procesare a plăţilor. Hayley Arceneaux, în vârstă de 29 de ani, este asistentă medicală şi supravieţuitoare a cancerului osos, și a fost desemnată pentru acest zbor pentru că reprezintă speranţa.

Christopher Sembroski este un veteran al US Air Force și lucreaază ca inginer spațial la Lockheed Martin. A patra membră a echipajului este Sian Proctor, profesor de geologie şi artist.

În următoarele trei zile, echipajul va face înconjurul Pământului de 15 ori, timp în care va efectua câteva experimente ştiinţifice.

Echipajul Inspiration4 a avut șase luni de instruire intensivă, dar sistemele informatice de la bord vor fi supravegheate de echipele SpaceX de la sol.

Succesul misiunii ar putea inaugura o nouă eră în turismul spaţial comercial, mai multe companii concurând deja să atragă clienţi bogaţi, dispuşi să achite o mică avere pentru a experimenta euforia unei călătorii supersonice, câteva minute de imponderabilitate şi spectacolul vizual al spaţiului cosmic.

Exit mobile version