VIDEO / Atlas, un robot umanoid, poate alerga și sări peste obstacole

Roboți Atlas / Foto: Boston Dynamics via YouTube

Roboți Atlas / Foto: Boston Dynamics via YouTube

Atlas, un robot umanoid conceput de Boston Dynamics, și-a îmbogățit proprietățile cu noi funcții ce au fost prezentate public marți, relatează Reuters.

Demonstrația noilor abilități se poate urmări într-un clip video în care Atlas poate alerga, sare peste obstacole și face salturi înapoi cu o mobilitate impresionantă.

”Parkour este o activitate de organizare utilă pentru echipa noastră, pentru că scoate în evidenţă mai multe dificultăţi pe care le considerăm importante”

a declarat șeful echipei Atlas, Scott Kuindersma.

”Cum facem legătura între percepţie şi acţiune într-un mod care captează obiective pe termen lung cum ar fi ajungerea din punctul A în punctul B şi obiective dinamice pe termen scurt, precum ajustarea paşilor şi aplicarea unor forţe corective pentru menţinerea echilibrului”

a spus șeful echipei Atlas, Scott Kuindersma.

Atlas are o înălţime de 1,52 metri, o greutate de 86 kilograme, foloseşte forța hidraulică şi motoare electrice alimentate cu baterie şi are trei calculatoare. Robotul este folosit drept instrument de cercetare şi dezvoltare, iar echipa sa de la Boston Dynamics este încurajată să îi forţeze limitele.

Dar nu toate merg ca pe roate…

”Poate fi frustrant uneori. Roboţii se prăbuşesc destul de mult, dar din aceste eșecuri învăţăm multe în ceea ce priveşte evoluția modului lor de construcție și despre comportament, control”, a declarat Benjamin Stephens, directorul pentru control al echipei Atlas.

a declarat Benkamin Stephens, directorul pentru control al echipei Atlas
Exit mobile version