Reguli noi la RAR, anunț important pentru șoferi. Cum vor putea fi obținute anumite documente

RAR-reguli-noi

foto b1tv.ro

Reguli noi la RAR, începând de miercuri, 15 noiembrie 2023. Reprezentanții Registrului Auto Român au făcut un anunț important, luni, de interes pentru toți conducătorii auto. Va fi introdusă programarea obligatorie pentru eliberarea anumitor documente.

Concret, șoferii vor fi nevoiți să sune pentru a se programa la RAR în cazul în care trebuie să ajungă la instituție pentru redobândirea certificatului de înmatriculare, dar și pentru duplicatul și înlocuirea cărții de identitate a autoturismului, informează fanatik.ro.

Reguli noi la RAR, anunț important pentru șoferi.

Modificările sunt importante și așteptate de șoferii care ajungeau în situația în care își petreceau ore întregi la cozi uriașe, la ghișeele Registrului Auto Român (RAR). Prin această măsură, instituția speră să fie reduși timpii de așteptare.

„Începând cu data de 15 noiembrie 2023, verificările necesare pentru redobândirea Certificatului de Înmatriculare reţinut la controlul tehnic în trafic, eliberarea duplicatului şi înlocuirea Cărţii de identitate vor necesita programare prealabilă”

a informat RAR.

Reprezentanții RAR atrag atenția șoferilor că solicitările nu le vor fi rezolvate dacă nu își vor face programare în prealabil. În acest sens, ei trebuie să acceseze site-ul www.rarom.ro sau să sune la numărul de telefon 021/9672.

„Nu vă mai puteţi prezenta la reprezentanţele RAR fără ca înainte să intraţi pe site-ul www.rarom.ro, la secţiunea Programări. Sau să sunaţi la numărul de call-center 021/9672 şi să obţineţi un număr de programare”

„RAR vine în întâmpinarea clienţilor prin suplimentarea numărului de locuri disponibile în vederea programărilor, astfel încât intervalul de aşteptare să fie cât mai scurt”, 

au adăugat reprezentanții RAR.

Registrul Auto introduce RAR-auto-pass

Începând cu anul viitor, vânzarea mașinilor second-hand se va face în baza unui document eliberat, contra-cost de RAR. Procedura de vânzare se va modifica dar va deveni mai sigură pentru cumpărători.

Astfel, vânzătorii unor mașini rulate vor fi obligați să obțină de la Registrul Auto Român documentul RAR auto-pass.

Acesta va conține informații despre istoricul mașinii și numărul de kilometri parcurși. RAR trebuie să implementeze un registru electronic unde va stoca toate informațiile disponibile despre istoricul autovehiculelor înmatriculate în România.

Proprietarii de service-uri auto vor fi obligați să transmită către Registrul Auto informații despre numărul de kilometri indicați de odometrul mașinii și datele privind implicarea vehiculului în evenimentele rutiere. De asemenea, ei vor furniza și informații legate de reparațiile efectuate asupra mașinilor aduse în service-urile pe care le dețin.

Exit mobile version