SpaceX se pregăteşte să trimită pe orbită primul echipaj exclusiv civil

Inspiration4

foto: Inspiration4/ twitter

Un alt antreprenor miliardar se pregăteşte să decoleze către spaţiu săptămâna aceasta la bordul unei capsule SpaceX ca parte dintr-o misiune de turism spaţial care ar putea deveni primul zbor cu echipaj alcătuit doar din civili lansat pe orbita Terrei, informează Reuters.

Jared Isaacman, fondatorul şi directorul executiv al companiei din domeniul comerţului online Shift4 Payments, va fi liderul echipajului din care mai fac parte alţi trei turişti spaţiali în cadrul unei misiuni de trei zile, de la momentul lansării de la baza Cape Canaveral, Florida, şi până la aterizarea în Oceanul Atlantic.

Americanul Jared Isaacman a achitat o sumă neprecizată, dar probabil exorbitantă, miliardarului Elon Musk, patronul SpaceX, pentru a-l transporta pe orbită însoţit de trei coechipieri selectaţi în urma unor proceduri speciale la bordul unei capsule Crew Dragon a SpaceX .

Capsula, denumită Resilience, este programată să fie lansată de la Centrul Spaţial Kennedy al NASA, propulsată de una dintre rachetele reutilizabile Falcon 9, în timpul unei ferestre cu durata de cinci ore, care se deschide miercuri la 8 p.m. EDT (00:00 GMT).

Misiunea SpaceX este proiectată să-i transporte pe cei patru pasageri acolo unde nu a mai ajuns niciun echipaj alcătuit în exclusivitate din civili şi anume pe orbita Terrei.

Exit mobile version