Primul smartphone semnat de Qualcomm poate fi comandat acum

Qualcomm lansează comercial primul smartphone începând din luna august 2021, demonstrând cele mai avansate tehnologii ale companiei.

Telefonul nu excelează cu un design exterior de avangardă, atuul să fiind nivelul de performanță impresionant și dotările oferite la partea de hardware. Astfel, telefonul produs de Asus vine cu chipsetul Snapdragon 888 5G, cuplat cu 16GB memorie RAM și 512GB stocare internă, ambele oferind cele mai bune viteze posibile cu tehnologiile actuale.

Adresat așa-numiților „Snapdragon Insiders„, în termeni de performanță, telefonul cu preț de 1500 dolari vine cu un ecran OLED de 6.8 inch și rată de refresh la 144Hz, protejat sub cel mai nou tip de sticlă minerală, Gorilla Glass Victus. Pentru că viteza și acuratețea sunt mai importante, senzorul de amprentă vine montat pe capacul din spate și nu sub ecran, sau pe rama laterală. Acesta este din cea mai nouă generație 3D Sonic Sensor Gen 2, de la Qualcomm.

Pentru că producătorul american nu are în ofertă și senzori pentru camere foto, performanțele sunt date de o soluție Sony IMX686, foarte apreciată pentru calitatea imaginii, în pofida rezoluției de „numai” 64MP. Camera ultra-wide folosește un senzor Sony IMX363 de 12MP, iar cealaltă cameră primește un senzor neprecizat de 8MP, cuplat cu lentile oferind zoom optic 3X. Camera frontală este un model de 24MP, aplicat prin procedeul de perforare a ecranului.

Telefonul Qualcomm este alimentat de o baterie de 4.000 mAh care oferă suport pentru 65W Quick Charge 5.0. Cireașa de pe tort o reprezintă căștile premium Master & Dynamic, care se vând de obicei cu 300 USD (vândute separat).

Cei interesați pot comanda deja telefonul în ediție limitată direct de pe site-ul Asus, însă nu-l vor primi mai devreme de 27 august.

Exit mobile version