iPhone 13 ar putea fi ilegal pentru 40% din populația lumii

iPhone-13

foto: bani.md

Pe 14 septembrie, la ora 20:00 a României, Apple va lansa oficial noile sale smartphone-uri, la puțin sub un an de la evenimentul de lansare al seriei iPhone 12, care a avut loc în luna octombrie în 2020.

iPhone 13 ar putea fi primul smartphone de pe piață care va putea transmite mesaje de urgență prin satelit. Se pare însă că această tehnologie nu va fi ușor de implementat în toate regiunile unde telefoanele Apple sunt vândute.

Există țări care interzic dispozitive de comunicare care pot fi conectate la satelit, ceea ce ar putea face iPhone 13, și alte dispozitive similare care vor fi lansate în curând, ilegale în aceste țări.

Lista țărilor care nu permit comunicare prin satelit

Ţările în care iPhone 13 nu va putea fi utilizat sunt: Bangladesh, Burma, Ciad, China, Coreea de Nord, Cuba, Etiopia, India, Nicaragua, Rusia, Sri Lanka, Sudan, Sudanul de Sud, Turkmenistan.

Rețelele de comunicare prin satelit precum Globalstar și Starlink sunt disponibile în principal în SUA, deci oricum sunt slabe șanse ca în viitorul apropiat aceste funcții să funcționeze în afara SUA.

Totuși, cei ar putea călători în aceste țări cu un iPhone 13 cu capabilități de comunicare prin satelit, ar putea avea probleme la vamă din cauza dispozitivului, care ar putea fi interzis. Apple ar putea însă să dezactiveze funcțiile de acest gen pe baza coordonatelor GPS.

Exit mobile version