Google blochează utilizatorii smartphone-urilor vechi cu Android

Sistemul de operare Android

Sistemul de operare Android

Gigantul american Google a decis să nu mai permită logarea în conturi de pe dispozitivele care folosesc versiuni de Android precum Gingerbread (2.3.7) sau mai vechi, relatează profit.ro. Cei care dețin telefoane cu Android foarte vechi nu vor mai putea, în curând, să se logheze în propriul cont Google de pe acestea.

Anunțul pe marginea acestui subiect a fost publicat inițial pe Reddit, ca ulterior să fi fost confirmat de mai multe publicații importante din piață. Ideea este că Google nu te va mai lăsa să te autentifici pe gadgeturile cu sistemul său de operare atâta timp cât rulează Android 2.3.7 sau mai vechi.

Posesorii telefoanelor sau tabletelor cu Android 2.3.7 (sau mai vechi) mai pot să intre în propriile conturi Google de pe aceste dispozitive doar până pe 27 septembrie, a anunțat compania americană. Fără posibilitatea de logare în contul Google, posesorii acestor dispozitive nu vor mai putea folosi serviciile Google, precum Gmail ori Google Maps. Google spune că a luat această decizie pentru a proteja intimitatea conturilor propriilor utilizatori.

Probabil este vorba de probleme de securitate, probleme care ar putea fi folosite de hackeri pentru accesarea conturilor Google. Numărul celor afectați nu va fi, totuși, foarte mare, Gingerbread fiind lansat în 2011. Vor avea de suferit doar cei care păstrează mai bine de 10 ani un telefon.

Exit mobile version