Metaversul lui Mark Zuckerberg, atacat din toate părțile: „Un uriaș zeu fals”

facebook-metaverse

foto national.ro

Fostul CEO al Google Eric Schmidt s-a alăturat corului tot mai numeros de voci care își exprimă îngrijorările legate de „metaversul” plănuit de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, și asupra modului în care va fi folosită inteligența artificială, relatează Business Insider.

Eric Schmidt, care a condus Google timp de un deceniu între 2001 și 2011 și a fost ulterior președinte executiv până în mai 2020, când a părăsit compania, a afirmat într-un interviu acordat publicației New York Times că inteligența artificială (AI) va fi în curând „peste tot”, avertizând că situația „nu este neapărat cel mai bun lucru pentru societatea umană”.

„Toate persoanele care vorbesc de metaversuri vorbesc despre lumi care ar oferi mai multă satisfacție decât cea actuală – ești mai bogat, mai frumos, mai atrăgător, mai puternic, mai rapid”,

a declarat Eric Schmidt.

Schmidt spune că, din punctul său de vedere, tehnologia AI, folosită de Facebook/Meta să ruleze majoritatea algoritmilor de pe platformele sale, este un „uriaș zeu fals” care poate crea relații nesănătoase și parasociale.

Fostul CEO al Google nu este singurul care și-a exprimat recent îngrijorări legate de inteligența artificială sau metaversul plănuit de Facebook.

Exit mobile version